x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Sergei”, filmul despre controversatul balerin Sergei Polunin, va avea premiera mondială pe 23 august

„Sergei”, filmul despre controversatul balerin Sergei Polunin, va avea premiera mondială pe 23 august

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Aug 2020   •   12:27
„Sergei”, filmul despre controversatul balerin Sergei Polunin, va avea premiera mondială pe 23 august

„Sergei”, un film documentar impresionat despre viața celebrului și controversatului balerin ucrainean Sergei Polunin, va avea premiera mondială pe 23 august 2020 și va putea fi vizionat de publicul larg pe canalul de YouTube al artistului. Producția despre „băiatul rău al baletului” prezintă călătoria spirituală a lui Polunin în India. Filmul este realizat de regizorul Shailendra Singh, durează 60 de minute și vorbește în premieră despre trecutul lui Sergei Polunin și despre puterea naturii și a spiritualității de a aduce pace în inimile celor care caută liniștea. Anul trecut, Sergei Polunin a fost, alături de Alina Cojocaru, vedeta spectacolului-eveniment „Romeo și Julieta”, regizat de Johan Kobborg, care a avut loc în Amfiteatrul din Verona în fața a 10.000 de spectatori.

„Sergei” este un film care pătrunde profund în intimitatea lui Sergei Polunin, iar la un moment dat dezvăluie, de exemplu, cum experiența din India l-a ajutat pe artist să renunțe la droguri.

„Sunt foarte fericit să vă anunț lansarea filmului “Sergei” de Shailendra Singh. Filmul împărtășește cu voi experiența mea în India, impactul pe care l-a avut asupra mea această țară minunată și felul în care a reușit să mă schimbe”, a declarat Sergei Polunin.

Ghidat de mâna precisă a regizorului Shailendra Singh, filmul despre călătoria lui Serghei Polunin prin India este o aventură care își lasă puternic amprenta asupra personajului principal. Nu doar că îl schimbă complet pe artist, dar are de asemenea forța de a produce o emoție și un impact puternic asupra publicului.

Sinopsis

La doar 19 ani, Serghei Polunin a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet la nivel internațional și a fost numit „cel mai bun balerin al generației sale”. Însă stilul lui rebel și aparițiile din presă care au șocat lumea baletului și nu numai, i-au adus un nou titlu, cel de „băiat rău al baletului”.

La 21 de ani, Serghei Polunin a anunțat că se retrage de la London Royal Balet, unde avea parte de o apreciere enormă, și că alege un nou drum, cel de dansator independent, care nu se încadrează în șabloanele riguroase ale acestui domeniu. Opt ani mai târziu, în timp ce se afla în Amsterdam, Sergei Polunin a acceptat invitația lui Shailendra Singh de a merge într-o călătorie spirituală în India.

Timp de șapte zile, Polunin și-a urmat mentorul în locuri sfinte aflate de-a lungul malurilor sacre ale râului Gange și, fără a ezita, s-a cufundat în experiențele mistice oferite de călătorie și și-a deschis sufletul. Călătoria continuă în Varanasi, Jampur și Rishikesh. În film, Serghei Polunin vorbește, sincer și profund, despre experiențele și zbuciumul său interior.

Sergei Polunin este un nume cu greutate în lumea baletului. La doar 14 ani, a primit în Marea Britanie titlul de „Tânărul dansator al anului”. La 19 ani a devenit cel mai tânăr prim-balerin al London Royal Ballet. A dansat ca invitat special cu Staatsballet Munchen și Teatrul Balșoi din Moscova.  Videoclipul în care Polunin dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a devenit viral în 2015 şi a adunat peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube. Artistul a apărut în filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), alături de Jennifer Lawrence, în thrillerul „Red Sparrow” (2018) și în filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). Polunin a apărut și în videoclipul „Movement”, al lui Hozier.

 

×