x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Steven Spielberg, Meryl Streep şi Tom Hanks vor face un film despre secretele Pentagonului

Steven Spielberg, Meryl Streep şi Tom Hanks vor face un film despre secretele Pentagonului

07 Mar 2017   •   12:10
Steven Spielberg, Meryl Streep şi Tom Hanks vor face un film despre secretele Pentagonului

Regizorul Steven Spielberg va face un film în care vor juca Meryl Streep şi Tom Hanks despre scurgerea şi publicarea aşa numitelor "Pentagon Papers", a informat site-ul de specialitate Deadline, citat de EFE. Având titlul 'The Post', filmul se axează asupra rolului ziarului The Washington Post care în 1971 a dezvăluit o serie de documente secrete ale Pentagonului cu privire la Războiul din Vietnam. 

Daniel Ellsberg, analistul la Pentagon, a fost cel care a furnizat aceste documente care prezentau înşelăciunile succesive ale guvernului SUA cu privire la acest conflict. Pe lângă consecinţele politice ale acestei publicări, documentele de la Pentagon au provocat o dezbatere privind libertatea presei care a ajuns până la Curtea Supremă a SUA. 

În aşteptarea perfectării negocierilor, totul arată că Tom Hanks îl va interpreta pe directorul ziarului The Washington Post, Ben Bradlee, în timp ce Meryl Streep o va juca pe proprietara ziarului, Katharine Graham. Este vorba de o nouă colaborare între Spielberg şi Hanks, după ce au mai lucrat împreună la filme precum 'Saving Private Ryan' (1998) sau 'Bridge of Spies' (2015). 



După lansarea în 2016 a filmului pentru copii 'The BFG', Spielberg are în perspectivă un lungmetraj SF 'Ready Player One'; o dramă istorică, 'The Kidnapping of Edgardo Mortara', cu actorul guatemalez Oscar Isaac ca protagonist; şi cea de-a cincea parte a seriei de aventuri 'Indiana Jones', cu Harrison Ford din nou ca vedetă, adaugă Agerpres.

×