x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "The Expendables", în fruntea box office-ului nord-american

"The Expendables", în fruntea box office-ului nord-american

16 Aug 2010   •   00:00
"The Expendables", în fruntea box office-ului nord-american

Filmul de acţiune "The Expendables", regizat şi produs de Sylvester Stallone, a ocupat prima poziţie a box office-ului nord-american în primul weekend de la lansarea pe marile ecrane din Statele Unite şi Canada, potrivit cifrelor publicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.

Filmul "Eroi de sacrificiu/ The Expendables" prezintă aventurile unei bande de mercenari care primeşte misiunea de a înlătura de la putere un dictator sud-american. Pentru a asigura succesul acestui film de acţiune, Stallone, care deţine un rol în această peliculă, a mizat pe o distribuţie de invidiat, din care fac parte "Stone Cold" Steve Austin, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Jason Statham şi Dolph Lundgren. Acest lungmetraj a avut încasări de 35 de milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", regizat de Ryan Murphy şi având-o în rolul principal pe Julia Roberts, ocupă poziţia a doua, în primul său weekend de proiecţii în sălile nord-americane, cu încasări de 23,7 milioane de dolari. Filmul are la bază bestsellerul scris de Elizabeth Gilbert şi relatează amintirile unei femei divorţate care decide să facă "un voiaj de reflecţie" de un an în Italia, India şi Bali.

Comedia poliţistă "Agenţii de rezervă/ The Other Guys", cu Will Ferrell şi Mark Wahlberg în rolurile principale, s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 18 milioane de dolari.

Pe poziţia a patra se află thrillerul SF "Începutul/ Inception", cu Leonardo DiCaprio şi Marion Cotillard în rolurile principale, fostul lider al box office-ului nord-american obţinând, la sfârşitul săptămânii trecute, încasări de 11,3 milioane de dolari.

Comedia romantică "Scott Pilgrim vs. the World", cu Michael Cera şi Mary Elizabeth Winstead în rolurile principale, ocupă locul al cincilea, cu 10,5 milioane de dolari încasări de vineri până duminică.

Filmul de animaţie "Sunt un mic ticălos/ Despicable Me", care prezintă povestea lui Gru, maleficul ce voia să fure Luna, s-a menţinut pe poziţia a şasea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia muzicală "Step Up 3-D/ Dansul dragostei 3-D", produsă de studiourile Disney, care aduce pe marile ecrane duelurile dintre trupele de dansatori de pe străzile din New York, a ocupat poziţia a şaptea, cu încasări de 6,6 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

Pe locul al optulea s-a situat thrillerul de spionaj "Salt", în care Angelina Jolie interpretează rolul unui agent CIA acuzat că spionează pentru Rusia. Acest film regizat de Phillip Noyce a generat încasări de 6,35 milioane de dolari în al patrulea weekend de la lansarea pe marile ecrane nord-americane.

Pe locul al nouălea s-a clasat comedia "Dinner for Schmucks", cu Steve Carrell în rolul principal. Acest film este un remake al peliculei franceze "La cină cu un gogoman/ Le dîner de cons", de Francis Veber, şi a avut încasări de 6,31 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia "Câini şi Pisici: Răzbunarea lui Kitty Galore 3D", în care câinii şi pisicile se aliază - cu ajutorul unor imagini realizate pe computer - pentru a salva lumea, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 4,07 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: film