x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Thriller politic á la Roman Polanski

Thriller politic á la Roman Polanski

de Sebastian S. Eduard    |    26 Iun 2010   •   00:00
Thriller politic á la Roman Polanski
5785-124657-theghostwriter871289l.jpgWeek-end-ul acesta ne întâlnim cu Pierce Brosnan şi Ewan McGregor într-un film - "Marioneta" - regizat de nimeni altul decât Roman Polanski.
Un talentat scriitor (Ewan McGregor) este angajat să scrie memoriile lui Adam Lang (Pierce Brosnan), un fost prim-ministru britanic controversat. Pe parcurs descoperă secrete explozive din trecutul acestuia, ajungând să fie vânat, pentru că ştie prea multe.

"Marioneta" simte că ceva nu e în regulă încă din primul moment când acceptă să scrie autobiografia lui Adam Lang. Este dus în miez de iarnă pe o insulă, undeva pe Coasta de Est, unde urmează să lucreze închis într-o superbă casă izolată împreună cu Lang, cu frumoasa lui soţie şi muză politică (Olivia Williams), cu şefa lui de staff şi amanta (Kim Catrall) şi cu o echipă restrânsă de membri ai staff-ului său şi bodyguarzi. Filmul "Marioneta" rezonează cu teme foarte actuale, iar acţiunea se desfăşoară în ritmul unui thriller politic, o poveste despre decepţie şi trădare la toate nivelurile: sexual, politic şi literar. Într-o lume în care nimic nu e ceea ce pare, "Marioneta" descoperă că trecutul poate fi mortal şi că finalul poveştii aparţine celui care va reuşi să rămână în viaţă pentru a-l putea scrie.

×
Subiecte în articol: film