x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Unde vedem filmele de Oscar?

Unde vedem filmele de Oscar?

de Sebastian S. Eduard    |    24 Feb 2014   •   15:28
Unde vedem filmele de Oscar?

În perioada 24 februarie – 2 martie 2014, Grand Cinema & More dedică o săptămănă întreagă celor mai bune filme ale anului în cadrul Festivalului Filmelor de Oscar. Astfel, în cinematograful din Băneasa Shopping City vor fi proiectate 11 dintre filmele nominalizate la premiile Academiei Americane de Film din acest an. Preţul unui film este de 20 de Lei.

În cadrul festivalului, aflat la a doua ediţie, vor putea fi vizionate filmele ce au adunat cele mai multe nominalizări la ediţia din acest an al premiilor Oscar: “American Hustle” şi “Gravity”, cu câte zece nominalizări, “12 Years of Slave” cu nouă nominalizări, “Dallas Buyers Club” şi “Captain Philips” cu câte şase nominalizări şi “The Wolf of Wall Street” şi “Her” cu cinci nominalizări.
“Blue Jasmine” şi “August: Osage County”, două filme nominalizate pentru interpretările desăvârşite ale unor actriţe precum Cate Blanchett, Meryl Streep şi Julia Roberts, vor rula şi ele în cadrul festivalului.

O surpriză pe care festivalul o aduce este proiectarea, pentru prima dată în ţară a “Dallas Buyers Club”, filmul având premiera oficială în România în luna martie.

Mai mult, din program nu lipsesc nici cele mai de succes filme prezente în lista nominalizărilor pentru cel mai bun film de animaţie: “Despicable Me 2” şi “Frozen”.

Festivitatea de decernare a premiilor Oscar are loc pe data de 3 martie la Los Angeles.


×