x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Undeva la Palilula" are premiera în Marea Britanie

"Undeva la Palilula" are premiera în Marea Britanie

de Sebastian S. Eduard    |    05 Iul 2012   •   13:49
"Undeva la Palilula" are premiera în Marea Britanie

Lungmetrajul "Undeva la Palilula", in regia lui Silviu Purcarete, va fi proiectat pe 7 iulie la Festivalul de Film East End, evenimentul marcand premiera peliculei in Marea Britanie, informeaza producatorii.

Silviu Purcarete va fi prezent la Londra pentru proiectia primului sau film, "Undeva la Palilula", iar evenimentul marcheaza premiera in Marea Britanie. Proiectia va avea loc pe 7 iulie, de la ora 18.15 la Rich Mix Cinema, in cadrul Festivalului de Film East End, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Regatul Unit. Dupa proiectie, la invitatia Institutului Cultural Roman de la Londra, regizorul va participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu publicul.

Premiera britanica a filmului "Undeva la Palilula" are loc la doar cateva zile dupa cea internationala, la Festivalul International de la Karlovy Vary.

Alegorie.
Povestea filmului "Undeva la Palilula", o alegorie a comunismului, se construieste in jurul lui Serafim (Áron Dimény), un tanar doctor care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia lui, sa-i apartina.

Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii si Ioana Craciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj Dimeny Aron. De asemenea, intr-un rol principal apare Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca" si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, ramas in memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nila din filmul "Morometii" de Stere Gulea.

Festivalul de Film East End este un suporter al cinematografiei din Romania si include frecvent in program pelicule romanesti. Anul trecut, festivalul a organizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra o sectiune speciala dedicata Noului Val, la care au participat numerosi cineasti romani premiati pe plan international.

×