x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celine Dion, în stare foarte gravă: „și-a pierdut complet controlul asupra mușchilor”

Celine Dion, în stare foarte gravă: „și-a pierdut complet controlul asupra mușchilor”

de Andreea Tiron    |    18 Dec 2023   •   23:34
Celine Dion, în stare foarte gravă: „și-a pierdut complet controlul asupra mușchilor”
Sursa foto: Hepta

Legendara cântăreață canadiană Celine Dion nu mai are „control asupra mușchilor ei”, spune sora ei mai mare Claudette.

Potrivit Daily Mail, la un an după ce artista a fost forțată de boală să-și anuleze turneul mondial, în decembrie 2022, familia ei sugerează că ar putea trece mult timp înainte ca Celine, în vârstă de 55 de ani, să revină pe scenă. Dion se luptă cu o boală incurabilă, o tulburare neurologică numită sindromul persoanei rigide.

Potrivit National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide este o "tulburare neurologică rară și progresivă" care poate provoca rigiditatea mușchilor din trunchi, brațe și picioare.

„Munceste din greu, dar nu are control asupra mușchilor ei. Ceea ce îmi frânge inima este că a fost întotdeauna disciplinată”, a spus Claudette, sora artistei, pentru 7 Jours. "Ea a muncit mereu din greu.și este adevărat că atât în ​​visele noastre, cât și în ale ei, scopul este să revină pe scenă. În ce capacitate? Nu știu.'

În timp ce cercetările sunt în desfășurare asupra afecțiunii, raritatea bolii înseamnă și că progresul este foarte lent.

Claudette a adăugat: „Corzile vocale sunt mușchi, iar inima este, de asemenea, un mușchi. Pentru că este 1 caz dintr-un milion, oamenii de știință nu au făcut atât de multe cercetări... pentru că nu a afectat atât de mulți oameni.

Organizația caritabilă a familiei, Fondation Maman Dion, a fost inundată de mesaje de sprijin pentru vedetă.

Claudette a spus: „Numărul de apeluri telefonice pe care le primește Fundația despre Celine este uriaș! Oamenii ne spun că o iubesc și se roagă pentru ea. Primește atât de multe mesaje, cadouri și crucifixe binecuvântate.

Claudette a dezvăluit anterior că, în ciuda faptului că a lucrat cu „cercetători de top din domeniu”, sora ei a observat puține îmbunătățiri în starea de sănătate.

Ea a spus pentru Le Journal de Montreal: „Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar avem în continuare speranță”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: celine dion stare grava boala incurabila