x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert ZZ Top la Bucureşti!

Concert ZZ Top la Bucureşti!

03 Aug 2009   •   00:00
Concert ZZ Top la Bucureşti!

"Cea mai bună formaţie americană live, din toate timpurile" va susţine un spectacol extraordinar în  Capitală. Evenimentul, organizat de D&D East Entertainment în colaborare cu Marcel Avram, va avea loc  pe 20 octombrie la Sala Polivalentă sau la Arenele Romane iar preţul unui bilet va fi cuprins între 100 şi 120 de lei.

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul european "Double Down Live" 2009, ce include şi alte ţări precum Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie sau Belgia. Periplul european al celebrului trio texan are loc după un lung turneu în Statele Unite, în care Billy Gibbons, Dusty Hill şi Frank Beard au fost şi headlineri, dar şi co-headlineri, împreună cu Aerosmith. Potrivit organizatorilor, americanii promit 'un show de excepţie la Bucureşti'  în stilul care i-a consacrat.

ROCK AND ROLL ŞI BLUES
Înfiinţată la Houston, Texas, în 1969, ZZ Top este, poate, singura formaţie rock din lume care îşi păstrează, de 40 de ani, aceeaşi componenţă. Chitaristul Billy Gibbons, basistul Dusty Hill şi toboşarul Frank Beard, sunt cunoscuţi atât pentru stilul inconfundabil de blues-rock pe care îl cântă, cât şi pentru imaginea lor deosebită.
Considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din America, Gibbons a fost influenţat în egală măsură de marii bluesmani de culoare cât şi de chitariştii britanici de blues- rock, în special Peter Green. ZZ Top  a luat naştere din două trupe rivale din Houston, este vorba despre The Moving Sidewalks (Gibbons) şi American Blues (Hill şi Beard). Primele lor două albume reflectă, pe de o parte, puternicele 'rădăcini' blues şi pe alta sănătosul umor texan. Abia al treilea long play ajunge în atenţia tuturor americanilor, datorită hitului 'La Grange', compus sub influenţa lui John Lee Hooker ("Boogie Chillen").  


4 MAI- ZIUA ZZ TOP
Succesul lor continuă în anii  70, având ca punct culminant un turneu de un an şi jumătate (record în acea vreme), Worldwide Texas Tour. În 1983 ZZ Top înregistrează excelentul album 'Eliminator' care aduce grupului consacrarea mondială. Un an mai târziu, la prima ediţie a Premiilor MTV Video, ZZ Top câştigă categoriile Cel mai bun videoclip  al unui grup- cu 'Legs' şi Cea mai bună regie a unui videoclip- cu ' Sharp Dressed Man'. În 1991, Ann Richards, guvernatorul statului Texas declară 4 mai ca fiind 'Ziua ZZ Top' În 2004, grupul este nominalizat pentru Rock and Roll Hall of Fame, iar Keith Richards de la Rolling Stones este cel care îi prezintă pe Gibboms, Hill şi Beard la ceremonia de investire. Anul trecut, ZZ Top a anunţat că noul album (ce urmează să apară în 2009) va fi produs de faimosul Rick Rubin, care a lucrat cu o serie de artişti ca Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty, Johnny Cash etc.

De-a lungul anilor ZZ Top a primit nu mai puţin de 24 de Discuri de Platină şi a vândut  peste 50 de milioane de albume în întreaga lume. Succesul imens al formaţiei texane se datorează în bună măsură prestaţiilor live de cea mai înaltă calitate şi turneelor cu încasări record. This little ol' band from Texas (Această micuţă trupă veche din Texas), cum s-au autointitulat rockerii,  a înregistrat mega-hituri precum "La Grange" (de pe albumul Tres Hombres), "Tush" (Fandango!), "Gimme All Your Lovin", "Got Me Under Pressure", "Sharp Dressed Man" şi "Legs"(Eliminator), "Rough Boy" (Afterburner), "Viva Las Vegas" (Top's Greatest Hits), "Pincushion" şi "Breakaway" (Antenna) etc.

PREA URATI FARA BARBA
Cu căşti şi ochelari de motociclişti, ochelari de soare şi bărbile lungi Billy Gibbons şi Dusty Hill sunt figuri inconfundabile pe scena rockului mondial, având o imagine aparte. Toboşarul deşi poartă numele de Beard (barbă) este singurul cu mustaţă dar ....fără barbă, iar legenda spune că soţia sa, o texană aprigă, i-ar fi pus în vedere că divorţează... dacă nu se bărbiereşte! E singurul căsătorit din formaţie având împreună cu Debbie Meredith trei copii. În 1984, compania Gillette le-a oferit un milion de dolari lui Gibbons şi Hill ca să-şi radă bărbile, însă cei doi au refuzat motivând că sunt "prea urâţi fără ele!".



×
Subiecte în articol: muzica concert zz top