x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cultura irlandeză fără playback!

Cultura irlandeză fără playback!

de Dana Andronie    |    02 Feb 2012   •   21:00
Cultura irlandeză fără playback!

Spectacolul Rhythm of the Dance, prezentat de Compania Nationala de Dansuri a Irlandei, revine cu un turneu in Romania, pentru al treilea an consecutiv. Show-urile irlandezilor au reinventat divertismentul si au adus compania in topul celor mai populare si cautate din lume. Acest lucru o dovedeste si numarul mare de fani, peste 4 milioane, care i-au urmarit in intreaga lume.

Turneul incepe pe 12 februarie, la Ploiesti, continua cu orasul Bacau – pe 14 februarie, apoi cu Piatra-Neamt – 15 februarie, Suceava – 16 fe­bruarie, Iasi – 17 februarie, Constanta – 18 februarie si Bucuresti – 19 februarie. Un bilet pentru spectacolul de la Sala Palatului costa intre 250 de lei (categoria VIP) si 100 de lei (categoria III). Pregatiti-va pentru doua ore de extravaganta, flexibilitate, forta si emotie! Biletele se pot achizitiona online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro si de la casele de bilete ale Salii Pala­tului si Teatrului National de Opereta 'Ion Dacian'.

Publicul din Romania a fost de fiecare data extrem de receptiv la pasiunea si perfectiunea ritmurilor irlandeze. Tocmai de aceea, Kieran Cavanagh, producatorul Companiei Nationale de Dansuri a Irlandei, le-a transmis romanilor un mesaj: 'Vom reveni in Romania cu un show nou, la care tenorii nostri irlandezi au adaugat cateva cantece, de asemenea avem dansuri noi si costume atractive, iar talentatii nostri muzicieni vor interpreta, desigur, LIVE, noi si energice cantece traditionale irlandeze, impreuna cu dansatorii nostri, campioni mondiali ai dan­surilor irlandeze. Daca vreti sa traiti si sa experimentati cultura irlandeza autentica, nu ratati Rhythm of the Dance Romanian Tour 2012!'.

Lord of the Dance, acuzata de... mima
De-a lungul spectacolului, pu­blicul este purtat intr-o calatorie epica prin timp, din mitologia antica, cu frumoasele povesti cu eroi celti, pana la incercarile emigrantilor irlandezi in lume, din tinutul stancos Conne­mara pana la modernii zgarie-nori din New York. Show-ul nu poate decat sa impresioneze, lasand impresia ca dansul irlandez are nu doar un trecut glorios, ci si un prezent stralucitor si un viitor optimist.
Rhythm of the Dance inseamna o echipa formata din trei tenori, un band de muzicieni traditionali, 22 de dansatori instruiti de celebra coregrafa Doireann Carney.

'Dansul este un poem in care fiecare miscare este un cuvant', spunea Mata Hari. Cum irlandezii au grija de fiecare cuvant 'rostit', proba de lumini poate dura si doua ore. Luministul are grija ca fiecare dansator sa fie in atentia reflectoarelor exact in momentul in care are ceva de spus in poveste. Sunt profesionisti si, culmea, nu fac playback. Va intrebati, probabil, daca e posibil ca cineva sa faca playback in pasi de dans. Din pacate, compania Lord of the Dance a fost acuzata de cateva ori ca ar fi sustinut spectacole mi­nunat mimate cap-coada. Aceste acu­zatii grave au fost facute de spectatori din Austria sau Franta, care i-au urmarit cu atentie si s-au simtit jigniti de modul in care au fost pacaliti de niste dansatori cu renume. Recla­ma­tii­le le puteti gasi si pe internet. Organizatorii turneului Rhythm of the Dance ne-au asigurat ca vom avea parte de cultura irlandeza adevarata, fara playback. Nu mai putin de 20 de mi­crofoane sunt instalate de jur-im­prejurul covorului pe care dan­sa­torii se vor deslantui, pentru a li se cap­ta fiecare 'cuvant'...

×
Subiecte în articol: muzica