x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De la bossa nova la punk

De la bossa nova la punk

de Alex Revenco    |    17 Noi 2010   •   19:02
De la bossa nova la punk

138051-nv-3-foto-george-popescu.jpgCelebrul grup de muzicieni care a cucerit întreaga lume cu ritmuri de bossa nova revine pentru a treia oară în România. După cele două concerte de succes susţinute în 2008 (pe scena B’ESTFEST şi la Fusion Studio Weekend, Sala Palatului), Nouvelle Vague are un nou spectacol seducător, luni 22 noiembrie.

Alături de show-ul lui Herbie Hancock, concertul Nouvelle Vague se înscrie în seria evenimentelor Fusion Nights, organizate în toamna acestui an de Emagic, la Sala Palatului din Capitală. Nouvelle Vague este un grup de artişti francezi care îşi defineşte muzica printr-un stil ce se regăseşte şi în numele trupei, respectiv “new wave”, sau celebrul “bossa nova” din limba portugheză, curent pe care l-au îmbogăţit de-a lungul timpului cu elemente  punk-rock şi post-punk. Deşi, la început, trupa s-a bazat doar pe reinterpretarea în manieră bossa nova a unor piese celebre din repertoriul Joy Division, The Clash, The Cure sau Depeche Mode, cu timpul, Nouvelle Vague şi-a lărgit paleta muzicală, noile albume aducând şi alte influenţe, precum reggae, ska şi blues. Bazele formaţiei Nouvelle Vague au fost puse în 2003 de producătorii francezi Marc Collin şi Olivier Libaux, conceptul original fiind acela de a colabora cu voci feminine tinere, nefamiliarizate cu muzica  bossa nova, care să îmbogăţească fiecare melodie cu un sound actual, fresh şi captivant.

Anul acesta, Marc Collin şi Olivier Libaux vor reveni în faţa publicului român alături de Nadeah, cea care i-a însoţit pe cei doi şi la precedentele concerte de la Bucureşti, plus un nume nou, Mareva Galanter. Născută în Tahiti, Mareva  (31 de ani) are în palmares numeroase premii la concursuri de frumuseţe precum Miss Tahiti (1998), Miss World of Islands (1999) sau Miss France (1999). După câteva discuri solo, în acest an, senzuala Mareva a intrat în echipa Nouvelle Vague, înregistrând alături de Marc Collin şi Olivier Libaux un nou album, ce urmează a fi lansat în 2011. Biletele pentru concertul Nouvelle Vague costă între 65 şi 185 de lei, fiind disponibile în reţeaua Diverta, la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu şi pe www.myticket.ro

×
Subiecte în articol: muzica