x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dragobertzi la Excelsior!

Dragobertzi la Excelsior!

de Dana Andronie    |    05 Feb 2012   •   21:00
Dragobertzi la Excelsior!

Inca dinainte de a se deschide sala si-a dorit sa cante la noul sediu al Teatrului Excelsior. In urma cu doi ani, ghi­du­sul Aurel Mitran a gasit conceptul de spectacol "Dragobertzi". Si nu se pu­­tea ca in acest an Ducu Bertzi sa nu bine­­cuvanteze sala cea noua si co­cheta a teatrului de copii cu un concert cu parfum de lacramioare pentru doam­ne, domni si domnisoare. "Pie­sele de dragoste vor fi preponderente – spune actorul principal al povestii ce va fi pusa in scena pe 20 februarie, in­­cepand cu ora 20:00. As vrea sa ac­cen­­tuez totusi si partea Ma­ra­mu­re­sului pe care nu am adus-o in spec­taco­le. Mi s-a tot reprosat si, ca a­tare, am pregatit cu Mihai Nenita niste me­lodii pe care nu prea le cantam in concer­te."

Este o sansa pentru un suflet daruit artei sa se fi nascut in Maramures, fiind o zona mai speciala, unde traditiile s-au pastrat mult mai bine. Ducu Bertzi este constient de acest lucru, si mai stie ca piesele din muzica folk, in mare parte, sunt piese de succes, piese care iti raman in minte cand le asculti si care se transmit din generatie in generatie. Este o muzica mai aparte, o muzica de suflet, si prin asta se diferentiaza de celelalte genuri muzicale, care sunt mai pe miscare si esti mai putin atent la text. De aceea este indragit atat de generatiile trecute, cat si de cele prezente, si are in desaga numeroase slagare, precum "Suflet fara chei", "Si de-ar fi", "Floare de colt", "Omul padurii" etc.

Pentru spectacolul dedicat sarbatorii Dragobete, biletele se gasesc la pretul de 75 de lei si pot fi achizitionate din reteaua Bilete.ro si online pe www.bilete.ro.

"Prin muzica, dragostea poate fi exprimata mai usor... Atentie, poti sa inseli o data, de doua doua ori, dar nu la nesfarsit. Femeile merita sa fie iubite intotdeauna, indiferent de anotimp. Barbatii sunt un rau necesar, ca si iarna inaintea primaverii", recunoaste, cu zambetul pe buze, Ducu Bertzi. Nu de mult, tot el a recunoscut, intr-un interviu, ca a produs unor femei suferinta din iubire si ca ispaseste asta prin cantece, sperand sa fie iertat. Da, muzica ne poate vindeca si ne poate darui crampeie de fericire. Iar Ducu Bertzi va fi la datorie, pe scena Teatrului Excelsior, pe 20 februarie, pentru a ne oferi muzica de care sufletele noastre au nevoie.

×
Subiecte în articol: muzica