x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica E.M.I.L., concert de regăsire

E.M.I.L., concert de regăsire

de Alex Revenco    |    23 Apr 2008   •   00:00
E.M.I.L., concert de regăsire

După aproape doi ani de la ultimul concert de club, E.M.I.L. a hotărît să se întoarcă. Sub genericul The Boys Are Back in Town, cei cinci cîntă vineri, de la ora 20:00, în clubul din Strada 11 iunie nr. 50.

După aproape doi ani de la ultimul concert de club, E.M.I.L. a hotărît să se întoarcă. Sub genericul The Boys Are Back in Town, cei cinci cîntă vineri, de la ora 20:00, în clubul din Strada 11 iunie nr. 50.

 

 

Chitaristul Andrei “Stoi” Stoianovici Stoi şi-a spus părerea despre noul album, concertul de vineri şi “invazia” marilor grupuri străine din această vară. “Albumul E.M.I.L. va avea 12 piese, din care sînt gata jumătate, iar alte două  sînt în lucru. Pe disc se vor auzi diverse influenţe muzicale noi, dar fără să se schimbe «baza» caracteristică grupului, iar sound-ul este mult îmbunătăţit.... În jurul lui 25 aprilie, fanii noştri pot downloada primele trei piese ale noului disc, pe emilrulz. Nu ştim cînd va fi gata noul album, dar va fi un produs independent; asta după două experienţe total ineficiente cu case de discuri din România.”

 

 

Scop. Concertul de vineri este, în primul rînd, unul de regăsire... mulţi dintre cei care în urmă cu doi ani veneau la concerte rock acum au “schimbat macazul” către repetitiva şi obositoarea muzică electronică. În acest context este un concert de regăsire atît pentru cei din E.M.I.L., din nou pe aceeaşi scenă, cît şi pentru nişte prieteni care nu s-au mai văzut de mult, dar şi pentru  atmosferă... Cîţi vor veni la show e pe planul doi, importante vor fi atmosfera şi vibe-ul pozitiv E.M.I.L.

 

 

INVAZIE. “Eu personal mă bucur enorm că vin atîtea trupe rock străine, sună mult mai bine decît ce se cîntă aici şi ai numai de învăţat de la ele şi ca muzician, şi ca spectator. Şi nu mă refer doar la trupele consacrate, ca Deftones, NOFX sau Muse, ci şi la cele din «liga a doua», care nu fac muzică pentru profit financiar. Am văzut La Plebe, Strike Anywhere, Skarnemurta, Nomeansno, Spot, 3 Feet smaller, From Down to Fall etc. şi mi-aş dori ca toţi cei care «consumă» această muzică, dar şi viitoarele trupe să vadă în aceste concerte adevăratele valori ale rockului.”

 

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: muzica