x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Epica, în premieră la ARTmania Fest

Epica, în premieră la ARTmania Fest

de Alex Revenco    |    16 Feb 2012   •   21:00
Epica, în premieră la ARTmania Fest

'Requiem for the Indifferent' este noul album al trupei olandeze (gotic-simfonic metal) ce va fi lansat in luna martie a.c. Fanii festivalului ARTmania o vor putea admira, la Sibiu, pe Simone Simons (foto) si trupa sa, vineri 10 august, cand Epica va evolua dupa Trail of Tears si inainte de Die Toten Hosen. Noua piesa Epica 'Storm the Sorrow', ce va fi inclusa pe noul album (al cincilea din discografia trupei), poate fi urmarita pe net la http://www.youtube.com/watch?v=FV0VB8-nnuQ. Albumul va contine treisprezece piese cu mesaje de­dicate incercarilor prin care trec oamenii din zilele noastre sustinute de compozitiile lor instrumentale inconfundabile.

Penultimul CD al olandezilor, 'Design Your Universe', s-a bucurat de un succes indiscutabil, majoritatea concertelor fiind sold out, inclusiv spectacolul de la Bucuresti (din martie anul trecut). Anul 2012 a inceput la fel de bine pentru Simone & Co: evenimentele de lansare din Olanda, dar si cinci concerte din Europa au avut loc cu casa inchisa, iar turneul european de promovare are 31 de concerte pana la sfarsitul lunii mai. La vara, Epica va canta pe scenele unor binecunoscute festivaluri: MetalCamp in Slovenia, Summer Breeze in Germania, ProgPower in SUA, dar si ARTmania in Romania.

In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc in perioada 6-12 august si va oferi iubitorilor de arta un program cultural variat, cu expozitii, concerte, workshopuri si alte evenimente dedicate artelor frumoase. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri 10 si sambata, 11 august.

×
Subiecte în articol: muzica