x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2015 - Călin Goia: ”Întâlnirea cu românii din diaspora a fost un eveniment plin de energie şi speranţă”

Eurovision 2015 - Călin Goia: ”Întâlnirea cu românii din diaspora a fost un eveniment plin de energie şi speranţă”

22 Mai 2015   •   21:06
Eurovision 2015 - Călin Goia: ”Întâlnirea cu românii din diaspora a fost un eveniment plin de energie şi speranţă”

Călin Goia, solistul trupei Voltaj - ce reprezintă România la Eurovision 2015- a declarat, că întâlnirea de joi cu comunitatea de români din Viena a fost un eveniment plin de energie şi speranţă.

"Întâlnirea cu comunitatea de români a fost foarte simpatică. Ne-am încărcat de energie pentru că erau nişte români, acolo, gălăgioşi, care erau plini de speranţă şi ne-au spus că ne susţin şi că ne votează. Ai un sentiment plăcut", a mărturisit Călin Goia.

Solistul Voltaj a dat detalii şi despre cei cu care s-a întâlnit.

"Era o doamnă care lucrase la Stadthalle. A lucrat aici mult timp. Nu mai lucrează, dar a zis că a văzut toate concertele de aici. Am cunoscut studenţi, am cunoscut doi băieţi care sunt în corul de băieţi al Vienei şi care vor fi în deschiderea finalei", a adăugat solistul.

Alături de trupă s-a aflat şi Răzvan Schinteie, băieţelul care apare în videoclipul piesei cu care Voltaj reprezintă România la Eurovision - "De la capăt".

Joi, membrii trupei Voltaj au cântat în Eurovision Village, un spaţiu în aer liber, în faţa primăriei din Viena, dedicat competiţiei cântecului european şi s-au întâlnit cu români care locuiesc în Viena.

Voltaj va intra sâmbătă cu numărul 20 în finala Eurovision. Ordinea de intrare în competiţie a fost stabilită de televiziunea publică austriacă ORF şi aprobată de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul va fi deschis de Slovenia, iar artiştii care vor cânta înaintea celebrului "Start vot" sunt cei de la Il Volo, reprezentanţii Italiei.

Astfel, ordinea intrării ţărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania şi Italia.

Anul acesta, în finala Eurovision, care se află la ediţia jubiliară cu numărul 60, intră un număr record de ţări - 27. Cu ocazia acestei aniversări, Australia a fost invitată în concurs datorită numărului mare de fani din această ţară, dar şi pentru că populaţia australiană este formată, în majoritate, din imigranţi europeni, după cum au motivat organizatorii.

În total, 20 de ţări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectaţi câte 10 finalişti. Acestora li s-au alăturat şapte concurenţi ai ţărilor calificate automat în finală - Australia (invitata ediţiei jubiliare), Austria - ţara gazdă şi ţările din "Marele 5" - marile finanţatoare Eurovision - Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania. Câştigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din ţările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului şi votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sâmbătă noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

×
Subiecte în articol: eurovision 2015 Călin Goia