x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Kid Rock chiar s-a născut liber!

Kid Rock chiar s-a născut liber!

de Alex Revenco    |    19 Noi 2010   •   18:03
Kid Rock chiar s-a născut liber!

138402-kid-rock-new-press-picture-1.jpgRobert James „Bob” Ritchie, cunoscut sub numele de Kid Rock, are 39 de ani şi o apreciată carieră mu­zicală. După câteva albume ce au trecut neobservate, în 1998 a dat lovitura cu „Devil Without a Cause”, vândut în peste 11 milioane de exemplare, pentru hiturile „Bawitdaba”, „Cowboy” şi „Only God Knows Why”.

Peste doi ani a apărut „The History of Rock”, o compilaţie a celor mai reuşite piese (remi­xate şi remasterizate) din albumele de care spuneam că au trecut neobservate, la care s-a adăugat „American Bad Ass”, ce va ajunge mare hit. În 2001 a înre­gistrat „Cocky”, album ce conţine celebra melodie „Picture” (în duet cu Sheryl Crow) şi a avut vânzări de peste cinci milioane de exemplare. În 2003 a ieşit pe piaţă cu „Kid Rock” - ce nu se va bucura de acelaşi succes - urmat de „Live Trucker” (2006) şi „Rock N Roll Jesus” (2007).

Acest ultim album (vândut în peste cinci milioane de exemplare) conţine „All Summer Long”, primul hit mondial al lui Kid Rock, ajuns pe locul 1 în opt ţări, din Europa până în Australia. Cine nu-l cunoaşte pe muzicianul Kid Rock, cu siguranţă îl ştie pe fostul soţ al Pamelei Anderson. Cei doi s-au cunoscut în 2001, în 2002 s-au logodit, dar un an mai târziu logodna a luat sfârşit. În 2006, Pamela şi Kid s-au reîntâlnit, în 2007 s-au căsătorit (pe iahtul unui prieten comun), iar nunta a avut loc la Saint Tropez. După patru luni, căsătoria a luat sfârşit, Pamela fiind cea care a depus actele de divorţ, motivând „diferenţe ireconciliabile”.

În această lună, Kid Rock a lansat cel de-al optulea album de studio, intitulat „Born Free”. Produs de celebrul Rick Rubin şi mixat de Greg Fieldman, discul conţine douăsprezece piese, înregistrate împreună cu câţiva muzicieni celebri precum Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) sau David Hidalgo (Los Lobos). Iată ce spune Kid Rock despre noul CD: „Observând cum toate lucrurile o iau la vale în aceşti câţiva ani, atât economia, cât şi pierderea slujbelor peste tot, am vrut să fac un disc care să reflecte timpurile pe care le trăim, dar să mai aibă totuşi şi suflet”.

×
Subiecte în articol: muzica