x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “La traviata” deschide stagiunea Operei Naţionale Bucureşti

“La traviata” deschide stagiunea Operei Naţionale Bucureşti

de Sebastian S. Eduard    |    22 Oct 2014   •   17:49
“La traviata” deschide stagiunea Operei Naţionale Bucureşti
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/Agerpres
Iubitorii operei sunt invitaţi într-o clădire renovată, cu o acustică îmbunătăţită
Opera Naţională Bucureşti începe stagiunea 2014-2015 pe 30 octombrie, într-o clădire renovată, cu premiera “La traviata”, în regia lui Paul Curran, acesta fiind unul dintre spectacolele realizate în colaborare cu artişti străini de marcă, informează un comunicat al instituţiei de spectacole.
Iubitorii operei sunt invitaţi într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătăţită, care va permite reprezentaţii artistice de o calitate superioară.

Artişti importanţi

Stagiunea 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti aduce în prim-plan artişti importanţi, recunoscuţi pentru spectacolele de operă sau balet realizate pe scene renumite din întreaga lume. Recitalurile tematice, Concertul de Anul Nou, Gala Internaţională de Balet, Concursul Internaţional de Canto “Le Grand Prix de l” Opera” - ediţia a III-a, Promenada Operei - ediţia a IX-a completează paleta de evenimente care se vor desfăşura în noua stagiune.

Premiere
Premiera “La traviata”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran, este spectacolul care va deschide stagiunea 2014-2015 în data de 30 octombrie. Renumit pentru montările sale spectaculoase, în teatre de operă din întreaga lume, între care Teatro La Fenice din Veneţia şi Metropolitan Opera din New York, Paul Curran îmbină adesea clasicul cu noile tendinţe în regia de operă, astfel încât, cu aportul scenografului Gary McCann şi al dirijorului Alexander Prior, spectacolul de la Bucureşti se anunţă a fi o interpretare inedită şi captivantă a acestei capodopere verdiene.

Seria premierelor prezentate iubitorilor artei lirice va continua cu alte cinci spectacole deosebite ce reunesc nume mari ale scenei mondiale. Primul dintre ele, după “La traviata”, este “La fille mal gardee”, de Ferdinand Herold şi John Lanchbery, în coregrafia renumitului Sir Frederick Ashton (13 decembrie).

La începutul anului viitor urmează “Falstaff”, de Giuseppe Verdi, în viziunea regizorală a lui Graham Vick, reputat regizor englez care deţine în prezent directoratul artistic al Operei din Birmingham (19 februarie 2015). Urmează apoi “Triptic de balet”(25 aprilie) - “Classical Symphony” de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Iuri Possokhov, “Petite Mort” de Wolfgang Amadeus Mozart, în coregrafia lui Jiri Kylian şi “Marguerite and Armand”, de Franz Liszt, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton -, “Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent (23 mai) şi baletul “Giselle”, de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg (6 iunie).

“Sintagma “Trăind în Operă” reprezintă firul conducător al stagiunii ce va începe pe data de 30 octombrie. Este sensul pe care am vrut să îl imprimăm succesiunii de spectacole, concerte, evenimente speciale şi acţiuni conexe care o compun, pentru că ne-am dorit să oferim publicului nu doar un repertoriu îmbogăţit, ci şi ocazia de a păşi într-o Operă care se deschide şi i se dedică în întregime. Am avut şansa istorică de a reda frumuseţea spaţiilor ce compun astăzi Opera Naţională Bucureşti şi ne dorim ca publicul nostru să beneficieze de o experienţă completă într-o Operă adaptată cerinţelor secolului al XXI-lea”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti.

×