x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mary J. Blige

Mary J. Blige

de Alex Revenco    |    21 Mar 2008   •   00:00

Mary J. Blige, câştigătoare a şase Pre­mii Grammy, este una dintre cele mai importante reprezentante ale in­dus­triei muzicale de dincolo de O­cean.

Turneul american începe la 22 martie, la Miami

 

Mary J. Blige, câştigătoare a şase Pre­mii Grammy, este una dintre cele mai importante reprezentante ale in­dus­triei muzicale de dincolo de O­cean. Cel de-al optulea ei album de studio, “Gro­wing Pains”, a primit Discul de Pla­tină după doar trei săp­tămâni de la lansare. Primul concert are loc la 22 mar­tie, la Miami Ame­rican Airlines A­rena, şi va fi urmat de alte opriri la New Orleans, Houston, Las Vegas, Ph­i­ladelphia, Washington, Toronto şi Los Angeles până la mijlocul lunii apri­lie. Pentru Jay-Z este primul turneu de stadioane după aproape patru ani, ce include piese de pe ultimele două albume ale rapper-ului, “Kingdon Come” (2006) şi “Ame­rican Gangster” (2007).

 

Om de afaceri. Coproprietar al Roc-A-Fella Records, Jay-Z este preşedintele companiei Rocawear, coproprie­tar al echipei de baschet New Jersey Nets şi al lanţului de cluburi “40/40”. Până de curând el a fost şi preşedinte al Def Jam Records, subdivizie a Casei de discuri Universal Music, unde a contribuit la descoperirea şi lansarea unor nume ajunse deja celebre, precum Rihanna, Ne-Yo, Nas sau Kanye West.

 

Discuri pentru player

 

Iron Maiden

Live After Death. EMI anun­ţă lansarea mult aşteptatului du­blu DVD, ce conţine înregistrarea show-ului legendar pe care Iron Maiden l-a susţinut în ’84 la Long Beach Arena, California. Lansarea coincide cu începutul “Somewhere Back In Time World Tour”, în cadrul căruia grupul britanic va reconstitui multe pasaje din spectaculosul show de atunci. Primul disc prezintă filmul concertului, iar cel de-al doilea povestea trupei şi filmări foarte rare: Behind The Iron Curtain, Rock in Rio ’85, ’ello Texas, în total trei ore!

 

Anouk

Who’s Your Momma. Este cel de-al cincilea  album de studio al solistei olandeze, apărut la sfârşitul anului trecut în Olanda şi în Belgia. Lansat acum şi pe plan internaţional, inclusiv în  Ro­mânia, este primul disc cu piese nou-nouţe, de la “Hotel New York” (2004). “Who’s Your Momma” – rock cu influenţe soul – a debutat ca Number One în Olanda, fiind cel de-al cincilea album al solistei care ajunge pe primul loc în topuri şi cel de-al patrulea care debutează direct pe prima poziţie a clasamentelor.

 

Lenny Kravitz

It is Time For a Love Revolution. O dată cu lansarea, lu­na trecută, a celui de-al optulea album de studio, artistul a hotă­rât să iniţieze o amplă mişcare muzicală: Love Revolution. Apă­rut la Virgin Records, este primul material semnat Kravitz din ulti­mii trei ani şi conţine o fuziune între rock ’n roll, soul, funk şi jazz.  “Iubesc acest album şi emoţia pe care ţi-o provoacă, mă simt ca un copil care se joacă în camera sa, în totală libertate”, a spus artistul american, care va cânta la 26 iulie în Bucureşti.

 

Goldfrapp

Seventh Tree. Compus de Ali­son Goldfrapp şi de Will Gregory, acest nou album a fost în­re­gistrat în propriul studio din Ma­rea Britanie. Apărut luna trecută la Mute, este al patrulea disc long play al grupului, precedentul fiind “Supernature” (2005), recompensat cu Discul de Platină. Alison Goldfrapp spu­ne despre noul  album: “Seventh Tree înseamnă romantism englezesc mixat cu strălucirea soarelui californian”, în timp ce Will Gregory îl descrie ca “nostalgie îmbrăcată în sunete adolescentine”.

×
Subiecte în articol: muzica albu