x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mezzosoprana Viorica Cortez, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte “G. Enescu” din Iasi

Mezzosoprana Viorica Cortez, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte “G. Enescu” din Iasi

de Cristinel C. Popa    |    13 Mai 2015   •   15:43
Mezzosoprana Viorica Cortez, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte “G. Enescu” din Iasi

Cu ocazia manifestarilor prilejuite de aniversarea a 155 de ani de invatamant superior artistic modern, la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoros Causa mezzosopranei Viorica Cortez, pentru intreaga activitate artistica si professionala. Sedinta solemna a Senatului Universitatii de Arte ,,George Enescu”, va avea loc pe data de 18 mai, in Sala ,,Eduard Caudella”, Casa Bals. Ceremonia va fi prezidata de rectorul universitatii, prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, care va rosti un cuvant de deschidere. Personalitatea si cariera mezzosopranei Viorica Cortez vor fi prezentate, in cadrul discursului Laudatio, de catre prof. univ. dr. Laura Vasiliu. In aceeasi zi, mezzosoprana Viorica Cortez va sustine un recital extraordinar, acompaniata de pianista Vasilica Stoiciu-Frunza, ce va avea loc in aceeasi sala. Cu aceasta ocazie va fi lansat si volumul „Cortez”, editia a II-a, cu participarea autorului, Marius Constantinescu. In perioada 25-31 mai, mezzosoprana Viorica Cortez va sustine un Master-class de canto, coordonat de dr. Vasilica Stoiciu-Frunza, adresat atat studentilor (licenta, master, doctorat), cat si artistilor teatrului liric.

Evenimentele legate de personalitatea mezzosopranei Viorica Cortez fac parte din Festivalul International al Educatiei organizat de Primaria Municipiului Iasi, Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana, cu sprijinul Librariile Humanitas si altor sponsori.
 

×