x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzică din filme cu Orchestra Regală

Muzică din filme cu Orchestra Regală

de Alex Revenco    |    08 Mar 2012   •   21:00
Muzică din filme cu Orchestra Regală

Exista melodii din filme care au definit istoria muzicii, exista filme care au influentat stilul de viata si modul de a gandi a generatii intregi de cinefili. Exista coloane sonore ce au depasit marele ecran si au devenit cadru de desfasurare a unor mari iubiri, a unor bucurii imense sau tristeti sfasietoare. Exista in viata momente de neuitat ce sunt intotdeauna insotite de un crampei de cantec auzit undeva, candva intr-un film la cinematograf.

Indragostitii de film si muzica sunt invitati pe 28 martie, la ora 19:00, la Sala Palatului din Bucuresti, pentru editia a doua a spectacolului-concert 'Hollywood Music in Bucharest', eveniment prezentat de Centrul pentru Artele Spectacolului si Asociatia Culturala Teocta. 'Pe aripile vantului', 'Casablanca', 'Ben Hur', 'Lawrence al Arabiei', dar si 'Star Wars', 'Superman', 'The Lord of the Ring' sau 'Harry Potter' vor fi evocate la Sala Palatului. European Royal Orchestra cu cei saptezeci de instrumentisti condusi de dirijorul Gottfried Rabi iti vor reaminti cum ai reactionat (ai ras sau plans, ai suferit sau te-ai bucurat), alaturi de eroi preferati din filme precum 'Titanic', ''Fantoma de la Opera', 'Dirty Dan­cing' sau 'Piratii din Caraibe'.

Nu numai filmele vor prinde viata in acest concert unic, ci si amintirile noastre din perioada in care am vazut filmul, pentru ca muzica va rascoli sentimentele si le va aduce in actualitate, cu fiecare acord interpretat de orchestra. Daca filmele se pot uita, ce ramane este muzica pe care s-a desfasurat actiunea, iar muzica este nemuritoare. Pregateste-te pentru o seara de sarbatoare, de stralucire si de fast hollywoodian. Fii erou in filmul vietii tale si lasa European Royal Orchestra sa-ti aduca aminte de toate momentele importante ale existentei. De-a lungul vietii ai fost superman sau Batman, indragostit sau ghinionist, aventurier sau doar visator, luptator sau resemnat, neconsolat sau in culmea fericirii. Viata este un sir de intamplari, mai bune sau mai rele, dar intotdeauna insotite de muzica buna. Spectacolul va beneficia de prezenta prim-solistei Daniela Vladescu si a interpretei Paula Seling.

×
Subiecte în articol: muzica