x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O nouă stagiune „Sunetul muzicii”, la Castelul Peleş

O nouă stagiune „Sunetul muzicii”, la Castelul Peleş

de Dana Andronie    |    12 Mar 2012   •   21:00
O nouă stagiune „Sunetul muzicii”, la Castelul Peleş

La Castelul Peles incepe editia a II-a a Stagiunii 'Sunetul muzicii', eveniment organizat de Muzeul National Peles, ExcesMusic si Radio Romania Cultural. Primul recital va avea loc sambata, pe 24 martie, de la ora 17:00, in sala de concerte a castelului, si va fi sustinut de unul dintre cele mai valoroase ansambluri de coarde din Romania. Cvartetul Ad Libitum (foto) este in plina efervescenta.

Animati de cea mai intensa energie crea­toare, plini de bucuria des­co­pe­ri­rii reciproce si a unor noi lucrari, Ale­xandru Tomescu, fierban Me­reu­ta, Bogdan Bisoc si Filip Papa va in­vi­ta sa va bucurati de parfumul vre­mu­rilor de altadata aduse la viata de mu­zica de Schubert, Mozart si Beethoven. Ansamblul, castigator al Con­cursului de la Evian (performanta fara precedent pana in ziua de astazi pentru muzica de camera ro­maneasca), a realizat inregistrari pentru Casa de Discuri Naxos, no­mi­nalizate la Premiile Grammophone, a sustinut recitaluri in renumite sali ale lumii, precum Concertgebouw (Amsterdam), Salle Cortot (Paris) sau Konzerthaus (Berlin). Dupa pierderea lui Adrian Be­rescu, Cvartetul Ad Libitum a ales sa ii pastreze vie memoria, invitandu-l pe violonistul Alexandru Tomescu sa preia primul pupitru. Nelipsit de pe scenele romanesti, unde se afla de obicei in postura solistica, violonistul este in acelasi timp pasionat de muzica de camera, dovedindu-se a fi persoana ideala pentru Cvartetul Ad Libitum.

Dupa o prima stagiune extrem de apreciata de melomani, in acest an iubitorii muzicii vor putea urmari la Castelul Peles, pana pe 17 noiembrie, 10 concerte care vor aduce in fata spectatorilor programe atractive si nume de prima valoare ale artei sonore romanesti: Icon Arts Ensemble, dirijat de Gabriel Bebeselea, Bourbon Jazz Unit, Cvartetele Arcadia si Eufonia, Duo-urile Atris si Aperto, pianista Daria Ioana Tudor, violonista japoneza Ishigami Mayuko etc.

×
Subiecte în articol: muzica