x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica (P) Violonistul Florin Niculescu, numit "Cavaler in Arte si Litere" de catre ambasadorul Frantei la Bucuresti

(P) Violonistul Florin Niculescu, numit "Cavaler in Arte si Litere" de catre ambasadorul Frantei la Bucuresti

16 Mai 2015   •   22:30
(P) Violonistul Florin Niculescu, numit "Cavaler in Arte si Litere" de catre ambasadorul Frantei la Bucuresti

Unul dintre cei mai cunoscuti violonisti de jazz din lume, Florin Niculescu, a fost numit, sambata, "Cavaler in Arte si Litere" de catre Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti.

Evenimentul a avut loc la Palatul Tinerimea Romana. Cu aceasta ocazie, Florin Niculescu si cvintetul sau au sustinut un concert extraordinar.

Florin Niculescu este un violonist de muzica jazz nascut in Romania, dar care traieste in Franta. Nascut intr-o familie de lautari, a inceput sa studieze muzica de la varsta de 6 ani. A studiat Conservatorul din Paris, iar la pana la varsta de 48 de ani a lansat 5 albume muzicale.

A făcut înregistrări cu: Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Giani Lincan, Angelo Debarre, Hot Club de Norvège, Tchavolo Schmitt, Oscar Peterson, Jon Larsen, John McLaughlin, George Benson, Marcel Azzola, Regina Carter, Bucky Pizzarelli, Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Charles Aznavour,Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Halliday și Henri Salvador.

Evenimentul a fost sustinut de APANOVA Bucuresti.


 

×