x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Robin Gibb, solistul legendarei trupe Bee Gees, a murit

Robin Gibb, solistul legendarei trupe Bee Gees, a murit

de Marina Constantinoiu    |    Alex Revenco    |    21 Mai 2012   •   06:27
Robin Gibb, solistul legendarei trupe Bee Gees, a murit

Familia muzicianului a dat, duminica inainte de miezul noptii, urmatoarea declaratie: ''Familia lui Robin Gibb de la Bee Gees, anunta cu mare tristete ca Robin a incetat astazi din viata dupa o lunga sI grea lupta cu boala, cancer de colon. Familia cere sa I se respecte intimitatea, in aceste clipe grele. Nascut in Marea Britanie, Robin si-a inceput cariera muzicala in 1958, cand a format Bee Gees, impreuna cu fratii sai Barry sI Maurice.

Fratii Gibb s-au nascut in Isle of Man dar au crescut in Manchester, inainte ca familia lor sa se mute in Australia. Una dintre cele mai bine vandute grupuri din istorie, cu o impresionanta cariera (vreme de cinci decenii), Bee Gees a avut o multime de hituri memorabile, printre care: New York Mining Disaster, To Love Somebody, Holiday, Massachusetts, World, Words, I've Gotta Get A Message To You, I Started A Joke, Saved By The Bell, Don't Forget To Remember, Jive Talkin', Nights On Broadway, You Should Be Dancing, Stayin' Alive, How Deep Is Your Love, Tragedy.

Din anii 60 pana astazi, Bee Gees a vandut peste 200 de milioane de albume, fiind pe locul doi (dupa Lennon – McCartney) in topul celor mai de succes 'echipe' de compozitori din istoria muzicii pop din Marea Britanie. Prezentatorul radio-tv Paul Matthew Gambaccini, poreclit 'The Professor of Pop', a spus: "Robin se numara printre personalitatile majore din istoria muzicii britanice, avand una dintre cele mai bune voci de soul din toate timpurile, a unui cantaret alb. 'Zestrea' muzicala lasata de Bee Gees este monumentala iar Robin nu numai ca a scris pentru Bee Gees cantece ajunse pe locul 1 in clasamentele din lumea intreaga dar a compus nenumarate hituri pentru Barbra Streisand, Diana Ross, Dionne Warwick, Celine Dion, Destiny's Child sI lista e departe de a fi completa."

Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii i-a adus un omagiu, spunand: 'Imi va lipsi foarte mult, Robin nu a fost doar o voce exceptionala, un extraordinar muzician sI compozitor, el a fost o persoana deosebit de inteligenta sI interesanta, a avut o fire de adevarat luptator'. Cu doi ani in urma, Robin Gibb a inceput lupta impotriva cancerului de colon sI a celui hepatic sI in ciuda unei 'refaceri spectaculoase' (spunea el) o alta tumora a complicat pneumonia contractata luna trecuta. A intrat in coma, si-a revenit dar duminica seara a incetat din viata.

×
Subiecte în articol: deces rolling stone bee gees robin gibb