x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stelele Rockului Românesc, o nouă ediţie

Stelele Rockului Românesc, o nouă ediţie

de Maria Coman    |    24 Mar 2016   •   14:41
Stelele Rockului Românesc, o nouă ediţie
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Primăvara aduce o mare surpriză pentru iubitorii muzicii rock din România: după doi ani, festivalul „Stelele Rockului Românesc” revine pe scena Arenelor Romane din Bucureşti. Pe 16 aprilie 2016, de la orele 20:00 vom asista la o premieră: pentru prima dată pe aceeaşi scenă vor urca unele dintre cele mai importante formaţii ale momentului din România: Trooper, Bucovina, Altar, Negură Bunget, Luna Amară şi Truda. Evenimentul va fi prezentat de Cristian Hrubaru şi îl va avea ca invitat special pe legendarul Nicu Covaci, liderul formaţiei Phoenix. După o primă ediţie care i-a adus pe aceeaşi scenă pe Cristi Minculescu, Nuţu Olteanu, Paul Ciuci, Leluţ Vasilescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Florian Stoica, Victor Solomon, Dan Iliescu, Gabi Nicolau, Eugen Mihăescu şi mulţi alţi artişti importanţi din rock-ul autohton, de data aceasta pe scenă vor urca trupele cu cea mai bogată activitate din ultimii ani.

Altar (Cluj-Napoca) este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Andy Ghost, Teo Peter jr. & Co. au făcut istorie în muzica rock din România, albumele formaţiei fiind binecunoscute multor generaţii de rockeri români.

Negură Bunget (Timişoara) este cea mai cunoscută formaţie românească de muzică rock la nivel european. Cu o activitate de peste 20 de ani, formaţia timişoreană este cunoscută pentru show-urile în care atmosfera şi temele muzicale se îmbină în mod spectaculos, purtând auditoriul în timpuri imemoriale.

Bucovina (Iaşi) este una dintre cele mai apreciate formaţii din ultimii ani din rockul românesc, a cărei muzică abordează teme folclorice în registrul folk metal şi viking metal. Cel mai recent album, Nestrămutat, lansat în anul 2015, a fost votat cel mai bun album rock al unei trupe româneşti.

Luna Amară (Cluj- Napoca) este una dintre cele mai bune formaţii de alternative din România, muzica formaţiei fiind prezentă pe toate scenele importante din România. Mesajul social puternic, prezent în versurile pieselor, şi-a găsit ecou în inimile multor ascultători de muzică rock.

Truda (Cluj-Napoca) este o formaţie binecunoscută pentru piesele pline de energie şi pentru textele non-conformiste. Cu 3 EP-uri şi două albume la activ, băieţii vin la Bucureşti hotărâţi să facă un show total.

Trooper, gazda festivalului, este una dintre cele mai iubite formaţii rock din România. După 20 de ani de activitate şi 7 albume la activ, cei şase troopeţi promit o seară de neuitat, alături de ceilalţi prieteni care vor urca pe scenă.

×