x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Teatrul Balşoi, live în HD la Operă

Teatrul Balşoi, live în HD la Operă

de Alex Revenco    |    08 Mar 2012   •   21:00
Teatrul Balşoi, live în HD la Operă

Duminica, baletul 'Corsarul' al Teatrului Balsoi din Moscova va fi proiectat, in premiera absoluta, live in HD, la Opera Nationala Bucuresti. Transmisia va incepe la ora 17:00, iar spectacolul va putea fi urmarit live si la Timisoara, la Sala de concerte a Colegiului National de Arta 'Ion Vidu', biletele fiind disponibile la cele doua sali din Bucuresti si Timisoara. Infiintat prin decret al Imparatesei Ecaterina a II-a, baletul Balsoi este una dintre cele mai mari companii de balet din lume, cu peste doua sute de membri si treizeci de spectacole pe an. Spectacolul 'Corsarul' este inspirat din poemul cu acelasi nume scris de Lord Byron in 1814. Baletul a fost creat original pentru Opera din Paris, in 1856, de Joseph Mazilier.

In 1858, Jules Perrot a prezentat versiunea sa baletului, care l-a avut in distributie pe Marius Petipa. Cand a devenit coregraf, Marius Petipa a coordonat toate adaptarile, pana la inceputul secolului al XX-lea. In 2007, Alexei Ratmanski si Iuri Burklava au creat varianta baletului, care este valabila si astazi, si este cea mai somptuoasa dintre toate.

Baletul prezinta po­vestea de dragoste dintre Medora si piratul Conrad si toate aventurile prin care cei doi trebuie sa treaca pentru a fi impreuna. Din distributia spectacolului fac parte nume de legenda ale baletului rus precum Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staskevici si Viaceslav Lopatin.

×
Subiecte în articol: muzica