x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Toto Cutugno & band live la Sala Palatului

Toto Cutugno & band live la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    09 Feb 2012   •   21:00
Toto Cutugno & band live la Sala Palatului

Artist made in Italy celebru in lumea intreaga, Toto Cutugno are in palmares melodii cantate in peste 200 de tari. A lansat douasprezece albume proprii vandute in peste 150 de mili­oane de exemplare si este primul cantautor care a castigat Marele Premiu al Festivalului Sanremo ('Solo noi', 1980) si singurul italian care a castigat Eurovisionul ('Insieme', 1990). Melodia 'L’italiano' este interpretata in peste 160 de variante, fiind cel mai fredonat cantec italian al tuturor timpurilor dupa 'Volare' (Domenico Modugno), iar discul cu acelati nume a fost cel mai vandut disc italian intre anii 1981 si 1986.

Toto Cutugno a facut istorie pe scena Festivalului de la Sanremo, fiind autorul a 29 de melodii in concurs interpretate de el sau alti solisti italieni si straini din 1970 pana in 2010. De sase ori Cutugno a ocupat locul II la Sanremo: 'Serenata' in 1984, 'Figli' – 1987, 'Le mamme' – 1988, 'Emozioni' – 1989, 'Gli amori' – 1990, 'Come noi nessuno al mondo' – 2005. Cunoscut, indragit in Europa si intreaga lume, Toto Cutugno este, in egala masura, compozitor care scrie si canta melodii cu versuri deosebite, instrumentist care canta la noua instrumente, autorul unor capodopere muzicale precum 'L’ete indien' (cu peste 250 de variante), 'Et si tu n’existais pas', 'L’italiano', 'Serenata'. Mai mult, Toto Cutugno este autorul a peste 400 de melodii cantate in lumea intreaga de interpreti ca: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Fausto Leali, Gerard Lenorman, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Ricchi e poveri, Jose Luis Rodriguez, dar si de mari orchestre precum Pourcel, Caravelli sau Paul Mauriat.

Pe 29 februarie, Toto Cutugno vine la Bucuresti pentru un concert live de peste doua ore, insotit de formatia sa, compusa din opt instrumentisti. In show-ul de la Sala Pala­tului, organizat de Niki Constantinescu – promoter si Big Name Entertainment, Cutugno va interpreta toate marile succese, dar si noile sale compozitii.

×
Subiecte în articol: muzica