x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tristania şi Skindred, confirmaţi la B’estfest

Tristania şi Skindred, confirmaţi la B’estfest

de Alex Revenco    |    12 Mar 2012   •   21:00
Tristania şi Skindred, confirmaţi la B’estfest

Cele mai noi nume confirmate la B’estfest Summer Camp sunt Skindread (rock metal – Tara Galilor) si Tristania (gothic metal – Norvegia). Trupele mentionate se alatura celor deja anuntate, printre care Garbage, Pulp, Stanton Warriors, Modestep Live si Dope D.O.D., Kreator, Moonspell, Obituary sau Messugah. Dupa cum se stie, B’estfest Summer Camp 2012 se va desfasura, in aceasta vara, pe malul Lacului Pasarea din comuna Tunari.

Trupa galeza Skindred, alcatuita din Arya Goggin (tobe), Benji Webbe (voce), Dan Pugsley (bass) si Michael Fry (zis si Mikeydemus) – chitara, imbina rockul alternativ si heavy metalul cu elemente reggae si punk rock. Formata spre finalul anilor ’90, Skindred s-a bucurat de succes inca de la primul album intitulat 'Babylon', piese precum 'Nobody', 'Preasure' sau 'Selector' devenind adevarate hituri. Cu trecerea timpului, formatia a evoluat considerabil si s-a diversificat.

Astfel, piesele de pe 'Union Black' – cel mai recent material discografic, lansat in luna aprilie a anului trecut – au prezinta noi sonoritati, de dubstep, hip hop si chiar drum and bass. Datorita show-urilor explozive, formatia a devenit o prezenta constanta pe afisul marilor festivaluri precum Download, Boardmasters, Wacken Open Air sau Sonisphere. Anul acesta, Skindred isi trece in agenda si B’estfest Summer Camp, unde va canta duminica, 8 iulie.

Formatia norvegiana Tristania, care s-a infiintat in 1996 si canta metal gothic, revine in Romania, dupa ce, in urma cu doi ani, a urcat pe scena festivalului ARTmania din Sibiu.

Pentru prima oara in Capitala, Tristania vine in componenta: Mariangela 'Mary' Demurtas – voce, Kjetil Nordhus – voce, Anders H. Hidle – chitara, voce, Gyri Smordal Losnegaard – chitara, Einar Moen – clape, programming, Ole Vistnes – bass, Tarald Lie Jr – tobe. De-a lungul anilor, grupul – care a inregistrat mai multe schimbari de personal pana s-a stabilizat la formula de mai sus – a inregistrat urmatoarele albume: Widow’s Weeds (1998), Beyond The Veil (1999), World Of Glass (2001), Ashes (2005), Illumination (2007), Rubicon (2010). Cu timpul, norvegienii si-au diversificat maniera de interpretare, fara a renunta insa la instrumentele specifice muzicii clasice (orga, fluierul, vioara, clavecinul), care se imbina armonios cu vocea puternica a solistei. Extrem de apreciata la nivel international, Tristania a fost si este invitata la nenumarate festivaluri de prestigiu, anul acesta urmand sa cante la B’estfest duminica, 8 iulie.

Pana pe 15 martie, biletele pentru B’estfest sunt: 215 lei (abonamente de trei zile) si 95 de lei (bilet de o zi), disponibile pe www.MyTicket.ro sau in reteaua Diverta, magazinul Mu­zica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului, retelele MyTicket. Ama­nun­te la www.bestfest.ro si pe conturile de Facebook si Twitter.

×
Subiecte în articol: muzica