x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Comedia” ne arată “Cum am învăţat să conduc”

“Comedia” ne arată “Cum am învăţat să conduc”

de Maria Sârbu    |    12 Noi 2013   •   15:42
“Comedia” ne arată “Cum am învăţat să conduc”

Cel mai nou spectacol al Teatrului de Comedie, “Cum am învăţat să conduc” de Paula Vogel, va avea premiera oficială joi, 14 noiembrie, ora 19:00, la Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11). Următoarea reprezentaţie poate fi văzută la 15 noiembrie. Montarea este semnată de regizorul Eugen Gyemant, alături de care a lucrat scenograful Tudor Prodan. Distribuţia îi reuneşte pe Ioana Anastasia Anton, Şerban Pavlu, Delia Nartea, Smaranda Caragea şi Alexandru Conovaru. De la “Comedie” aflăm că pentru a intra în atmosfera anilor ‘60 în care se desfăşoară acţiunea piesei, un automobil Chevrolet Impala din 1966, prezentat de Retromobil Club România, va fi expus în seara premierei la Sala Nouă.

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului “NOI la Sala NOUĂ”, care “susţine obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a spijini tinerii regizori, tinerii creatori”, fiind şi “o continuare firească a programului «Comedia ţine la TINEri»”, desfăşurat cu succes de mai mulţi ani.

Eugen Gyemant a fost atras de textul “Cum am învăţat să conduc” pentru care autoarea a câştigat Premiul Pulitzer în 1998, fiind vorba despre “o analiză emoţionantă a unei vieţi ce stă sub semnul iubirii nepotrivite”. Regizorul “a reuşit să transforme povestea şocantă a celor doi protagonişti într-o comedie moralizatoare”. El spune că într-o lume imaginară, de păpuşi Barbie, într-o Americă a anilor ă60 se desfăşoară pe ascuns o relaţie interzisă. “Descoperim însă că limitele dintre inocenţă şi perversitate sunt greu de stabilit, iar relaţiile dintre oameni sunt mult prea complexe pentru a putea fi împărţite în categorii”, spune regizorul Eugen Gyemant.


×