x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Dramă în teatrul românesc. S-a stins la doar 48 de ani

Dramă în teatrul românesc. S-a stins la doar 48 de ani

11 Sep 2015   •   16:35
Dramă în teatrul românesc. S-a stins la doar 48 de ani

Actriţa Oana Ioachim a murit, vineri, la vârsta de 48 de ani, anunţă un comunicat transmis AGERPRES de Teatrul Mic din Bucureşti.

"Cu regret vă aducem la cunoştinţă plecarea dintre noi a actriţei Oana Ioachim, care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 11 septembrie, la vârsta de 48 de ani", se arată în comunicat.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Ioana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie.

"Angajată a Teatrului Mic timp de aproape 20 de ani, Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas, cu siguranţă, în memoria publicului. Personajele cărora le-a dat viaţă în spectacole precum 'Mătrăguna', 'Regăsire', 'Trei jobene', 'Desculţi în parc', 'Popcorn' sau 'Cum iubeşte cealaltă jumătate' au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute şi mii de spectatori. Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar şi resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezenţă pozitivă, ca o personalitate puternică, o fiinţă plină de dăruire faţă de meserie", se arată în comunicat.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, la ora 12,30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei.

×