x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Dec 2023   •   16:00
Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Nominalizat în 1979, la propunea poetului suprarealist Arthur Lundkvist (Suedia), la premiul Nobel pentru literatură, Nichita Stănescu rămâne, dincolo de orice dihotomie literară sau biografică, un mare poet, marele poet român al secolului al XX-lea. Versurile sale sunt formatoare de limbă română, creatoare a celor mai profunde – și a celor mai înalte – forme de expresie ale spiritului.

 

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu marți, 12 decembrie 2023, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, în spectacolul O LITERĂ ÎN OGLINDĂ de Doru Iosif.

Pentru o seară, Doru Iosif, el însuși poet și muzician, își va ghida publicul într-o incursiune tandră, luminoasă prin universul poetic al lui Nichita Stănescu, cu dimensiunea înțelegerii intime pe care o are față de teatru, față de poezie și față de muzică.

Actorul Teatrului Național va fi însoțit în această rememorare lirică de muzicianul Marius Iacovania, care va acompania lumea lui Nichita cu sonoritatea plină de farmec a chitarei sale.

×