x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Gingirică

17 Sep 2007   •   00:00

I se spune Mitică Ciorbă. Face afaceri, dar este mai cunoscut ca impresar de fotbalişti.

I se spune Mitică Ciorbă. Face afaceri, dar este mai cunoscut ca impresar de fotbalişti.

Dumitru Tudor n-are de-a face cu muzica, ci cu sportul-rege. Biroul său din cartierul Băneasa are pereţii ticsiţi cu fotografii cu fotbalişti celebri.

Â

LA ATLANTIC. In tinereţea celui poreclit Mitică Ciorbă, cum Bucureştiul era cam lipsit de discoteci, singurele locuri unde-şi putea petrece timpul sorbind o băutură fină şi ascultănd piese "de import" erau barurile de noapte. Barul Atlantic era printre localurile sale preferate. Aici i-a şi intălnit pe Aurelian Andreescu şi pe soţia lui, Mariella, cu care a construit o relaţie de prietenie.

Â

WE ARE THE WORLD. "Cea mai impresionantă amintire pe care o am cu el este cu puţin timp inainte să moară. Eram la Hotelul Bulevard, unde avea şi Mariella program. Acolo căntau Cornel Verban şi alţi solişti. Aurică ieşise din spital in acea zi şi s-a infiinţat seara la restaurant. A venit la mine la masă, era pămăntiu la faţă, arăta rău. Intr-o pauză vine şi Mariella, care mă roagă să nu-i dau voie soţului ei să bea ceva, că este grav bolnav. La care el, cum pleacă Mariella, imi zice: «Dă-mi şi mie o gingirică intr-o ceaşcă de cafea». El spunea gingirică la whisky. I-am zis că nu-i face bine, dar mi-a inchis gura cu replica «Lasă, mă, şi-aşa mor, oricum»", işi aminteşte Dumitru Tudor. Minute mai tărziu, Aurelian a urcat pe scenă din plăcere. S-a aşezat pe un scaun, genunchii ii jucau feste. Impreună cu Verban şi colegii prezenţi in programul de la Bulevard a căntat "We Are the World". "Mi se face şi acum pielea de găină cănd mi-aduc aminte. Aşa de bine a căntat atunci, cu atăta forţă... O reprezentaţie fantastică, mi-a rămas intipărită in cap pe veci! Sunt convins că toţi cei care au fost atunci de faţă işi aduc aminte cu emoţie de acea seară", povesteşte Tudor.

Â

O CĂSNICIEÂ FRUMOASĂ

Pentru prietenul Dumitru Tudor, adopţia lui Mirel Andreescu nu a trecut neobservată: "Aurelian tănjea după un copil, el neputănd avea urmaşi. După ce l-au infiat pe Mirel, s-a schimbat radical. Tot timpul era acasă să-şi ajute soţia, să petreacă timp cu băiatul. Pentru ei, Mirel era ca o jucărie. Mariella şi Aurică aveau o căsnicie foarte frumoasă şi mulţi ii invidiau pentru asta. Deşi lumea bărfea: el era căntăreţ, ea era balerină... Dar ei au fost o familie foarte unită".

Â

Â

I-A DAT DE POMANĂ WHISKY

Cu ani in urmă, Aurelian i s-a arătat in vis lui Mitică Ciorbă: "Cănd m-am trezit, dimineaţă, i-am şi spus soţiei mele. Era un semn să-i dau ceva de pomană lui Aurică. M-am dus la mine la restaurant şi am dat o masă cuiva. De măncare, dar şi ceva ce nu se dă niciodată de pomană - un whisky. I-am zis omului: «Uite, ia o gingirică şi zi bogdaproste! E pentru un prieten drag. Dumnezeu să-l ierte, să-i fie ţărăna uşoară!»".

Â

"Era un tip liniştit, care ajuta pe oricine venea să-i ceară ajutorul şi in special pe tineri. Nu prea avea hobbyuri, nici un impătimit al fotbalului nu prea era. Nu ştiu dacă s-a certat cu cineva in viaţa sa. Iar oamenii il respectau deşi mulţi il şi invidiau"

Dumitru Tudor impresar sportiv

×