O carieră de 45 de ani. Un singur suflet – dirijorul Marin Constantin şi câteva zeci de voci. Rezultatul? Minunea numită Madrigal. Corul de Cameră Madrigal.
Sau corul de îngeri, după cum îl simt şi îl numesc cei care au trăit în măruntaiele lui zbuciumările, insomniile, luptele, călătoriile, iniţierile. Cei care au crescut şi au simţit spiritul de madrigalist.
Din multele lucrări interpretate de Corul Madrigal sub bagheta magică a maestrului Marin Constantin ne-am oprit asupra colindelor. Poate pentru că e decembrie şi simţi nevoia de suavitate. Poate pentru că e 1 Decembrie şi Madrigal a fost şi este unul dintre simbolurile românilor din ultima jumătate de secol.
Zeci de voci, un dirijor – un singur suflet. 45 de ani Madrigal a cutreierat toată lumea. Arta lui a născut uimiri, admiraţie, prietenii nepreţuite.
Madrigalul? Sensibilitate. Comunicarea sensibilă este singurul mod de a fi al muzicii; pentru că în ipostaza cea mai fericită a apropierii intelectuale de muzică, pentru a-i propaga "vibraţia" trebuie să fii "hăruit", să trăieşti în miracol."Ştiinţa" necesară sau subînţeleasă, nu e suficient, nu accede Emanaţia," spune maestrul Marin Constantin.
Madrigal – poveste. Costumaţi în prinţi şi prinţese, strânşi la curtea Artei pentru a o sluji cu tot ce au ei mai bun. Primiţi-i să vă colinde.
Primeniţi-vă sufletele pentru frumuseţea acestei luni de decembrie.
Citește pe Antena3.ro