x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling Familia de admiratori

Familia de admiratori

de Daniela Cârlea Şontică    |    22 Dec 2008   •   00:00

Maghiar din Mureş, căsătorit cu o olteancă din Slatina, cum se autodefineşte, Iosif Csatlos-Dima este cel mai mare fan al Paulei Seling. 



Îi place în primul rând vocea Paulei, dar şi caraterul ei, bunul ei simţ şi mai ales "lipsa de fiţe", zice el. Apoi spune că Paula este un om pe care te poţi baza, este "ca o soră, cea mai bună prietenă, mâna întinsă spre ajutor, umărul pe care poţi plânge, alinarea nesperată". Lui Iosif îi place foarte mult că artista lui preferată este "discretă şi cuminte, iar viaţa ei privată nu va fi niciodată subiect de cancan", că este fericită în căsnicia ei cu Radu.   

AUTOGRAFUL DE PE BRAŢ. Iosif Csatlos-Dima, angajat în domeniul justiţiei penale, ca şi soţia sa, povesteşte cum a cunoscut-o pe Paula Seling: "Prima dată am văzut-o şi am ascultat-o live la probele de sunet pentru Cerbul de Aur. Ea era la mare distanţă, pe scenă, însă mesajul cântecului ei a trecut cordonul de securitate. De atunci am început să caut muzica, piesele, albumele ei, de atunci am început să exist ca fan. Ulterior, am aflat că o să cânte de Zilele Aradului alături de Al Bano. Bineînţeles că am fost prezent chiar de la probele de sunet şi, la îndemnul soţiei mele, Janina, mi-am luat inima-n dinţi şi m-am aşezat la rând cu nişte copii, cerându-i, asemenea lor, autograf … pe antebraţ. Acum realizez că eram prăfuit şi transpirat de emoţie şi se cuvine să îi mulţumesc din nou Paulei că a acceptat să-mi ofere autograful. Timp de o săptămână am protejat până la absorbire, preţioasa semnătură". Fanul Paulei rememorează alte clipe şi întâmplări din viaţa de spectator al cântăreţei. "La următorul ei concert susţinut la Timişoara purtam deja cu mândrie un tricou de fan, inscripţionat artizanal, cu o poză descărcată de pe net, găsită prin căutarea după «Paula Selling». Pe atunci nu ştiam că, de fapt, numele ei se scrie cu un singur «l». Aşa a debutat şirul lung de prezenţe la cântări, mergând la aproape peste tot prin ţară unde cântă ea. Unii se întreabă: care-i rostul de a participa la atâtea spectacole, unde se cântă cam acelaşi repertoriu? Având în vedere că Paula cântă întotdeauna live, niciodată nu am avut senzaţia de plictiseală, de déjŕ-vu, dimpotrivă, întotdeauna resimt emoţiile de la primul concert", a spus Iosif.   


Admiratorul, fericit că artista lui preferată este un om de calitate, care nu face rabat de la principii

FAMILIA DE FANI. Lui Iosif Csatlos-Dima i-a rămas în suflet ca o amintire mai neobişnuită un minirecital susţinut de Paula Seling în Penitenciarul din Timişoara, unde a participat şi el, amintindu-şi că au fost primiţi cu multă căldură acolo. Admiratorul a simţit nevoia să facă şi ceva concret pentru artista sa. Ştiind că Paula şi Radu vor să înfiinţeze o casă de discuri, Iosif şi-a luat atestat de impresar artistic pentru a deveni astfel omul care o ajută în promovare. "Mi-am asumat şi rolul de a modera site-ul oficial al Paulei, devenind, în timp administratorul acestuia. În orice caz, este admirabil că după fiecăre concert Paula găseşte timp pentru a-şi întâlni admiratorii. Chiar dacă uneori performanţa vocală de pe scenă o determină să vorbească în şoaptă ori să comunicam prin semne. A fost primul artist din România care a avut întâlnire online cu fanii pe messenger şi cred că este printre puţinele vedete care se preocupă sincer de toţi cei care îi accesează forumul de discuţii de pe site-ul paulaseling.ro", ne-a mai povestit fanul. Iosif şi-a botezat fiul cu un nume care are legătură cu preferinţele artistei sale preferate. Şi-a numit fiul Matei-Sarmis, deoarece Sarmis îi place Paulei, iar Matei, pentru că e un nume îndrăgit de soţia lui. Băieţelul, care are aproape un an, se prefigurează ca un viitor fan al Paulei Seling. "Poate că sunt considerat «cel mai mare fan» al Paulei Seling, însă pot afirma că există persoane care fac mult mai multe ca mine în susţinerea carierei sale. Între noi, fanii, nu există însă o competiţie, ci ne bucurăm să facem parte din familia admiratorilor ei", a mai spus el. În orice caz, Iosif este fericit că face parte din "nucleul mobil al acestei fănii".

Timp de o săptămână am protejat, până la absorbire, preţioasa semnătură". Fanul Paulei rememorează alte clipe şi întâmplări din viaţa de spectator al cântăreţei. "La următorul ei concert susţinut la Timişoara purtam deja cu mândrie un tricou de fan, inscripţionat artizanal, cu o poză descărcată de pe net"
Iosif Csatlos-Dima

×
Subiecte în articol: iosif