x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Arestaţi toţi doctorii! Mergem la vraci!

Arestaţi toţi doctorii! Mergem la vraci!

de Dan Constantin    |    09 Apr 2013   •   17:39

Ofensiva procuraturilor de toate gradele împotriva medicilor a mai cucerit o redută: Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”. Capturile sunt de calibru: doi medici cu o carieră profesională impecabilă. Detaliile cazului arată mizeria investigaţiilor declanşate la ordin: denunţătorii care s-au pus la dispoziţia procurorilor şi-au scos la mezat chiar şi propriii copii care urmau să fie operaţi. Nu ştim cum s-a tranzacţionat “afacerea”, dar rezultă că erau trei pacienţi minori care urmau să fie operaţi, anestezia fiind asigurată de medicul Florin Rusu. În cazul dramatic al bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti, intervenţia medicului Rusu a fost decisivă, el fiind decorat, împreună cu echipa de medici din Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” care au salvat vieţi aflate pe muchie de cuţit. Acum, doctorul Rusu este terfelit de o echipă de procurori DNA.

Ticăloşia acuzatorilor constă în divulgarea identităţii celor doi medici, deşi ei beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Când Parchetul declanşează descinderi şi ia cu arcanul zeci de interlopi, nu se avântă să dea numele celor reţinuţi şi cu mare greutate află ziarştii detalii despre caz. Acum, un procuror a susţinut o veritabilă conferinţă de presă la spital ca să astâmpere foamea de informaţii a televiziunilor. Spaţiul se ocupă la ştiri şi subiectele despre Kovesi, CSM, protestele de la Vâlcea cad mai la coadă. Satisfacţia sadică a miliţienilor, moştenită acum de poliţişti şi procurori este să facă publice imediat cazurile în care sunt implicaţi medici sau profesori. Adică, oamenii cu multă carte. Ne mirăm şi ne jelim că pleacă doctorii din ţară. Cu salarii de mizerie, chiar şi în spitale moderne, doctorii sunt ţinta agresiunii autorităţilor de forţă şi a unor hoarde de pacienţi violenţi. Mergeţi să vă convingeţi măcar o noapte la un spital de urgenţă. La Floreasca de pildă, un film documentar care să reţină fără comentarii cum se derulează o gardă de noapte ar câştiga toate premiile la festivaluri. “Moartea domnului Lăzărescu” ar deveni nu moartea pacienţilor, ci tentativele de crimă cu premeditare împotriva medicilor. Rezidenţi, asistente, brancardieri, medici specialişti stau într-o zonă de risc profesional şi fizic pentru o leafă de câteva sute de euro. Nicăieri în Europa doctorii nu au lefuri mai mici ca în România. Şi Parchetul pune cătuşe pe mâinile chirurgilor care trebuie să opereze! Dosarul profesorului Brădişteanu, specialist în chirurgie cardiacă, a fost înaintat spre Tribunal cu o acuză absurdă. Putem să-i uităm pe dulăii lui Morar de la DNA care au terorizat cadrele medicale de la “Floreasca” pentru a întocmi un dosar odios? În alte ţări acest bacşiş dat medicilor care miroase urât procurorilor nu este considerat mită. Dacă acei doctori de la “Grigore Alexandrescu” vor fi scoşi din spital, opriţi de la operaţii pentru marea şpagă de 200 de lei, cine câştigă din această aşa-zisă operaţiune anticorupţie?

Arestaţi, domnilor procurori, toţi doctorii din ţară! Când veţi avea nevoie de ei, să  mergeţi la vraci şi la babe să vă descânte. Sănătate!

×