x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ascetul de sub păturica păcătoasă

Ascetul de sub păturica păcătoasă

de Roxana Jianu    |    06 Feb 2010   •   00:00
Ascetul de sub păturica păcătoasă
Sursa foto: Les Nouvelles Estetiques/

Anormală, periculoasă, dubioasă. Nu poate scăpa de eticheta tabu. Mulţi o practică pe ascuns, fără a recunoaşte. Ceilalţi îi blamează pe aceia care îşi pun în aplicare fante­ziile interzise. Este o temă ubicuă, „fierbinte”, care înroşeşte obrazul multor persoane pline de pudoare. Pe bună dreptate ori nu, e conside­rată mama multor vicii.



Probabil controverse şi nelămuriri vor lua naştere încă de la citirea titlului materialului. Când atingi un subiect delicat, eşti împroşcat din direcţii diferite cu comentarii maligne, cărora li se adaugă privirile biciuitoare. Ajungi să fii „răstignit" pe un munte ridicat din osândele primite de la cei din jur. Nu mulţi acceptă că sexualitatea este ceva cu care ne naştem, ceva ce avem, fără a o cere ori căuta.

Acea acţiune de excitaţie provocată de propria persoană, folosită de bărbaţi şi de femei deopotrivă, intră în definiţia masturbării. Mulţi consideră că numai tinerii îşi ating şi manipulează organele genitale în acest scop. Totuşi, unele cercetări arată că 90% dintre bărbaţi şi 70% dintre femei îşi provoacă plăcerea până la vârste înaintate. Poate vă întrebaţi de ce se mai adaugă încă un material în cufărul cu subiecte interzise, când monitoarele sunt deja cotropite de o puzderie de articole cu tehnici despre cum te poţi satisface, sfaturi sau efecte ale acestei forme de activitate sexuală.

Ei bine, mai toate vorbesc în numele celor care îi judecă pe cei care-şi zgâlţâie mădularul. Ba masturbarea e perfect normală, ba este dăunătoare sănătăţii omului.

Să facem un joc de imaginaţie: un copil, singur acasă. De plictiseală, cotrobăie prin lucrurile părinţilor. Dă peste Kama Sutra, dar, până să desluşească ceva, îl prind părinţii, îl ceartă şi îi interzic să se atingă în zonele intime. Dar când aud „nu ai voie să faci aşa!", copiii sunt mult mai tentaţi să facă pe dos. Aşa că el continuă să-şi atingă zona cu chiloţel, oriunde, oricând. Sub pătură, cu lanterna pornită, începe sesiunea de masturbare.

Mai creşte, intră pe Internet şi dă de site-uri care-l blochează cu textul „Dacă eşti copil, această pagină nu este pentru tine! Apasă aici ca să te în­torci!". Mai trece o vreme, dar el nu încetează să se murdărească sub pătură, devenind tot mai ascet. Tot în tăcere. După o seară de băut în oraş cu amicii, agaţă o domnişoară ameţită. Spaima că nu va ajunge cu ea sub păturica păcătoasă îl face să o alunge ca să ajungă la baie, să apese pe fast forward. Însă, pam-pam...!

Amicii îl prind şi pornesc un „folclor de cartier", cu batjocuri usturătoare la adresa solitarului. Fuge, se închide în cameră şi îi dă viaţă, din nou, însetat, „partenerei ideale", înlocuitoarea celei reale. Nimeni nu-l ajută, aşa că reia lălâu antrenamentul pentru muşchii mâinilor, pierzându-şi controlul. Circuitul e completat de fiecare dintre amicii din oraş, înrobiţi şi ei de aceeaşi plăcere ascunsă. Tot în tăcere, iar şi iar... Cât despre masturbarea tipei ameţite, nu ar fi mai multe de spus decât a „spus" Sharon Stone...

„Practic treaba asta de la 10 ani (acum am 21). Am nădejde în Dumnezeu că pot scăpa de acest viciu grav înrădăcinat în mine. Feriţi-vă de acest păcat care atacă sănătatea mintală. Din ultimii opt ani sunt foarte izolat de restul lumii. Sunt introvertit, tăcut şi egoist. E ca o obsesie de tine însuţi, te gândeşti numai la tine. Sunt conştient de acest lucru, dar e ca un drog, unul periculos. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea multă voinţă.

V-am spus din propria experienţă şi sper să vă fie ca o mică învăţătură", este spovedania unui anonim (care nu s-a putut semna cu numele real, desigur), încrezător că va scoate multe mănuţe din chiloţei.

×
Subiecte în articol: ca la 20 de ani