x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu iese doar mort din politică!

Băsescu iese doar mort din politică!

de Dan Constantin    |    29 Sep 2013   •   14:32

Veste proastă: Băsescu Traian şi-a anunţat planurile de viitor care, vai, sunt legate tot de politică. Plimbarea nepoatei care creşte şi a cărei evoluţie o putem urmări pe Facebook, rămâne o preocupare dar, preşedintele lăsat la vatră va avea timp berechet să-l umple şi cu altceva.  Acel altceva este politica. Băsescu a ajuns la vorbele domnului Iliescu:  adică nu va ieşi din politică decât cu picioarele înainte. Din păcate, foarte, foarte, foarte mulţi români l-au pus deja cu picioarele înainte la referendum – 7,5 milioane de cetăţeni majori şi responsabili cu votul lor au dorit  acum un an să-l vadă pe Băsescu suspendat din funcţia de preşedinte. Acest vot masiv l-a transformat pe Băsescu într-un cadavru politic. Dar  mortul este viu, nu se lasă dus. Profitând de  respiraţia gură la gură şi asistenţa tip SMURD acordată de câteva cancelarii occidentale şi de comisarii portocalii ai UE, Băsescu s-a reinstalat la Cotroceni. Vitaminizarea a primit-o însă de la USL prin Paktul de  coabitare, cea mai mare greşeală din  politica internă a anilor postdecembrişti.

Pus pe picioare, Băsescu îşi alege acum o nouă modalitate de ieşire din politică. Ne-a anunţat dezinvolt că  nu se lasă nici mort de politică, o  postură în care a fost mai nociv decât cianurile cărora el le-a găsit leacul – expunerea la soare. Băsescu a făcut toate relele în politica românească şi credeam că şi-a epuizat repertoriul. Nu! El crede că mai are ceva de spus. Rolul lui nociv va continua până la moarte.

În locul unei bătrâneţi liniştite, vom avea  în Băsescu un manipulator şi mai înrăit care vrea să-şi desăvârşească opera. Băsismul nu moare, şi nici nu se predă, acesta  e mesajul transmis de liderul spiritual al curentului care a adunat în  siajul lui corupţie, anchete secrete, judecători şi procurori care distorsionează adevărul. Toată pletora de slugi politice plantate la butoanele instituţiilor de forţă dar şi în punctele  nodale ale economiei în ultimul deceniu au primit mesajul: rezistaţi,  eu nu renunţ şi vom fi la putere tot noi. Până la moarte!

Din păcate USL nu sesizează că  reinventarea lui Băsescu, pe care au realizat-o, înseamnă şi un cancer care se dezvoltă în interiorul Alianţei. Legenda  Calului Troian nu le spune nimic. Unii  n-au citit-o, alţii abia aşteaptă să iasă cine trebuie din burta bidiviului.

×