x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pas important pentru reabilitarea căii ferate care leagă Banatul de Oltenia. La cât se ridică investiția

Pas important pentru reabilitarea căii ferate care leagă Banatul de Oltenia. La cât se ridică investiția

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   23:45
Pas important pentru reabilitarea căii ferate care leagă Banatul de Oltenia. La cât se ridică investiția
Sursa foto: facebook

Pas important pentru reabilitarea a peste 100 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, anunțat de ministrul Sorin Grindeanu.

CFR SA a transmis miercuri, în SEAP, spre validare documentațiile pentru contractele de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a ultimelor 3 Loturi ale acestui tronson, cu o valoare totală de 4,25 miliarde de lei (fără TVA), a scris ministrul Transporturilor, pe Facebook.

Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) are o lungime de 41,61 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni.

Lotul 5 (Băile Herculane- Poarta) - cu o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 1,45 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 48 de luni.

Lotul 6 (Poarta- Caransebeș)- o lungime de 37,160 km și o valoare estimată de 1,33 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni.

Linia de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin- Caransebeș (225,28 km) se află pe Coridorul Orient - Est Mediteranean și beneficiază de cea mai mare finanțare prin Programul de Transport: 12,49 miliarde de lei, fără TVA.

 

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu cale ferata