x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Candidati si fotbalisti

Candidati si fotbalisti

de Marius Tucă    |    15 Iun 2004   •   00:00

La sfarsitul acestei saptamani se va desfasura al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. English version

Exista cateva orase unde se va da o batalie pe viata si pe moarte: Bacau, Galati, Iasi, Craiova, Ploiesti, dar si-n alte multe resedinte de judet cum ar fi Alexandria, Tulcea, Calarasi, Slatina, Piatra-Neamt, Buzau, Slobozia, Oradea, Targoviste, Drobeta Turnu-Severin, Resita, Zalau, Focsani, Blaj, Satu-Mare. In cele mai multe dintre aceste orase batalia se da intre putere si opozitie, intre PSD si PD sau PNL. Capul de afis il detine confruntarea de la Cluj, dintre Ioan Rus si Emil Boc.

Dar cat de mult mai sunt interesati cetatenii Republicii Romania de acest al doilea tur al alegerilor locale? Ne reamintim ca la primul tur prezenta la vot a fost cu putin mai mare decat jumatate din numarul alegatorilor. Ma intreb care va fi numarul celor care vor merge la vot duminica, avand in vedere ca lumea e preocupata mai mult de meciurile de la Campionatul European de Fotbal. Sunt tare curios, mai ales ca un lucru e sigur: audienta meciurilor de fotbal desfasurate in Portugalia si transmise de TVR 1 este de aproape zece ori mai mare decat audienta emisiunilor electorale. Singura sansa a candidatilor din cel de-al doilea tur ca sa-i mai vada cineva este sa apara si ei cateva minute prin pauzele meciurilor, sa incerce sa-si faca si ei o cariera la umbra lui Zinedine Zidane. Chiar asa, stau si ma intreb de ce atunci cand s-a stabilit calendarul alegerilor nu s-a luat in calcul ca inainte de turul al doilea va incepe Campionatul European de Fotbal!? Pentru ca s-a tot dezbatut, a fost un intreg scandal, calendarul alegerilor, nu de altceva! Dar acum nu mai este nimic de facut. Cele mai multe dezbateri electorale sunt la concurenta cu meciurile din Portugalia. De fapt, mai bine spus, dezbaterile electorale sunt calcate in picioare de meciurile de fotbal, dezbateri care si asa, fara prea mare concurenta, nu se uita nimeni la ele. Data fiind aceasta situatie este posibil ca alegatorii sa afle mai multe despre candidatii de pe stalpi, unde sunt lipite afisele electorale, sau din auzite.

Ramane de vazut daca duminica viitoare cetatenii romani cu drept de vot vor alege fotbalul. Jucatorii de fotbal sau candidatii partidelor!

×
Subiecte în articol: editorial