x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cei cu naşu’ în suflet, răsplătiţi cu funcţii “cheie” în Consulatele României

Cei cu naşu’ în suflet, răsplătiţi cu funcţii “cheie” în Consulatele României

de Dan Constantin    |    04 Feb 2013   •   19:32


Jurnalul Naţional a adus de-a lungul anilor în atenţie numeroase derapaje în comportamentul magistraţilor, abuzuri ale procurorilor şi cazuri de mari erori judiciare în urma cărora unii oameni şi-au pierdut libertatea. Campaniile Jurnalului nu au însemnat “linşarea” unor magistraţi sau instituţii din sistemul juridic, ci au dovedit, cu probe materiale, susţinute de martori sau opinii pertinente de specialitate, erori judiciare grave, incompatibilităţi între statutul de magistrat şi comportamentul public, presiuni politice prin intermediul unor procurori sau procedee incorecte şi ilegale de înregistrări sau distrugere a credibilităţii adversarilor politici ai regimului Băsescu.

În sistemul instituţiilor aflate sub influenţa Palatului Cotroceni, un rol cheie l-au avut şi îl mai au cei dovediţi că-l au pe naşu’ în suflet: obedienţi, şantajabili, gata să execute ordinele de condamnare a celor vizaţi drept “duşmani”.

Pentru angajaţii care s-au achitat cu brio de sarcini, regimul găseşte locuri călduţe unde să-şi reîncarce bateriile sau să aibă o sinecură. Consulatele României sunt adrese unde găsim asemenea “refugiaţi”. Cynthia Curt, “jurista” lui Boc, a fost trimisă consul general la Barcelona, după ce a prestat ani buni în Palatul Victoria consilier de stat şi, în paralel, preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate. În iunie 2012, Guvernul Ponta a decis rechemarea doamnei consul.
La Strasbourg funcţionează din 2011 o figură binecunoscută a băsismului – Mioara Mantale. Decretul de numire a fost semnat tot de Emil Boc şi doamna respectivă este “bună în post” într-o capitală a Europei Unite de unde aşteptăm acţiuni diplomatice de susţinere a intereselor României.
În “oglindă”, la Bruxelles se află Codruţa Kovesi, trimisă să pledeze pentru succesele reformei în Justiţie, să ne apere de acuzele false privind “loviturile de stat” şi “demolarea independenţei justiţiei”.

Un caz interesant este la Consulatul General al României din Bonn. Acolo funcţionează o fostă judecătoare, Nicoleta Nolden, fostă Cristuş. Ea s-a “afirmat” în câteva procese celebre, a obţinut detaşarea în Germania, de unde a fost rechemată de MRU în funcţia de consilier de stat la Guvern. Despre meritele trecute şi prezente ale consulului din Bonn – în curând în Jurnalul Naţional.

×