x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine le-a pus mortu-n casă

Cine le-a pus mortu-n casă

de Dan Constantin    |    18 Noi 2015   •   07:38
Cine le-a pus mortu-n casă

Guvernul trece, întrebările rămân. Ce s-ar fi întâmplat dacă Antena 3 nu ar fi transmis în direct audierile de la Comisia juridica? Ne trezeam astăzi că la Ministerul Justitiei era instalată, ca o mare speranţă pentru reformarea sistemului, o neştiutoare de carte elementară de Drept.

Căderea doamnei Guseth de pe caii mari nu a fost rezultatul votului din Comisia juridică a Parlamentului, ci s-a produs în urma opiniilor tranşante ale realizatorilor Antenei 3 şi ale asociaţiilor profesionale ale magistraţilor. 

Prestaţia jalnică a oengistei de profesie păleşte în faţa dizolvării de facto a credibilităţii parlamentarilor care şi-au asumat prin vot sarcina politică trasată de şefii lor din umbră. O ţară întreagă a văzut cu stupoare cum un candidat absolut incapabil, dar cu pile, trece de filtrul considerat democratic şi profesional.

Punem camere de supraveghere la bacalaureat, examen considerat de SRI o ameninţare la siguranţa naţională, dar urmărim live cum se fraudează la nivel înalt accederea în posturile ministeriale.

După parlamentarii obedienţi şi speriaţi de recomandările de mucava ale Cristinei Guseth, doamna cu gândire aberantă, care ascundea incompetenţa cu răspuns obraznic, urma să le trimita cereri credibile de ridicare a imunităţii altor căzuţi pe becul DNA. Dacian Cioloş poate să se îndoiască şi de buna credinţă a celor care i-au dat mutările în plic.

Medicul imberb fără rezidenţiat, dar bine tatuat, plasat să conducă Sănătatea şi tehnocrata fără carte distribuită la Justiţie au fost candidaturi asumate şi de Administraţia prezidenţială.

Loviturile de imagine sunt încasate de Cioloş şi de Iohannis în egală măsură. Sistemul care a propulsat candidaturi tragi-comice pentru un guvern de criză se află la butoane. El livreaza la comandă morţi în palatele Victoria şi Cotroceni.

×