x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dinamo şi Rapid fac reclama timpului pierdut

Dinamo şi Rapid fac reclama timpului pierdut

de Dan Dumitrescu    |    04 Iun 2012   •   21:00

Vacanta de vara are ardere rapida in fotbalul nostru. Mai ales pentru echipele pedepsite sa devanseze startul sezonului oficial prin cerseala din preliminariile cupelor europene. Noroc ca nu ne-am lasat inghesuiti si de vreo participare la turneul final al Campionatului European. Ca altfel, aia eram. Obositii campionatului intern s-ar fi bronzat la fara frecventa. Calicia timpului care-i chinuie pe concediati nu are insa aceeasi caracteristica si pentru cei care in intersezon ar fi trebuit sa presteze pe piata transferurilor, in reasezarea loturilor pentru noul campionat. Doar zvonurile sunt harnice la bursa locurilor de munca. Impresarii si cautatorii care reprezinta interesele cluburilor, in marea lor majoritate, etaleaza o nesimtita lancezeala. Trebalaii negustoriei din fotbal au calcatura de telali lenesi, incapabili sa loveasca scurt si indesat. Iar indecizia ne este prezentata in ambalajul cumpanitei alegeri. Dar, de fapt, la vreme de criza, toata lumea lungeste boala inspre strigarea marfii cu pret redus.

Echipele care formeaza grosul plutonului din Liga 1 raman de obicei in nebagare de seama. Atentia se concentreaza catre formatiile care au fost numarate la finalul campionatului trecut de la 1 la 5. Adica formatiile care ne vor reprezenta in Europa. Dintre acestea cea mai teribila reclama a timpului pierdut o fac Dinamo si Rapid, adica tocmai echipele care, in sezonul trecut, au dat cea mai corecta definitie a deziluziei.

Giulestenii sunt obisnuiti cu strategiile lui George Copos. Patronul rapidist si-a asigurat, cel putin la nivelul discutiilor, antrenor pentru viitorul campionat. Ioan Ovidiu Sabau a spus deja da. Dar nimic nu se oficializeaza in aceasta relatie deoarece George Copos il considera inca pe Razvan Lucescu antrenor al Rapidului pana cand acesta va achita taxa de reziliere a contractului. O altfel de taxa de reziliere mai este asteptata de la seici in urma unei eventuale plecari de la echipa a lui Dan Alexa. Si abia dupa ce se va face astfel rost de cash vor urma la Rapid oarece cheltuieli care sa contureze lotul echipei pentru debutul in noul campionat.

Neghiobiile care o pastreaza pe Dinamo in zona derutei sunt de alta natura. Gastile formate la nivelul conducerii alimenteza niste pacatoase divergente interne. Iar inventia acestor divergente se cheama Dario Bonetti. Italianul a facut praf echipa prin haosul din vestiar si prin saracia ideilor de joc pe care le-a etalat de la inscaunare. Iar Bonetti vrea sa continue pe aceeasi linie considerand, in nedumerirea lui, ca metodele i-au fost validate de castigarea unui trofeu, de castigarea Cupei. Asa ar fi daca Bonetti ar fi antrenat Rapidul in finala Cupei. Pentru ca Rapidul este echipa care a decis repartizarea trofeului. Daca Rapidul n-ar fi pierdut finala, Dinamo n-ar fi castigat-o niciodata.

Ultimele zvonuri care transpira dinspre Dinamo alimenteaza, discret, o repozitionare a domnului Nicolae Badea. Dario Bonetti era asteptat aseara la Bucuresti dupa ce si-a respectat dretul la o vacanta de laureat. Dar se pare ca impaunarea Cupei i-a deschis italianului apetitul catre niste pretentii materiale si mai si. Situatie cu care presedintele CA de la Dinamo nu mai poate fi de acord. Fiindca n-are de unde, mai ales daca pastreaza relatii reci cu Borcea. Iar daca Nicolae Badea si Cristi Borcea vor fuma aceeasi pipa, Dario Bonetti si Dragos Savulescu vor fi parcati in rezerva magaziei de mana. Discutiile de astazi pot fi lamuritoare in acest sens. Abia dupa aceea se vor lamuri lucrurile si la echipa. Vom afla cine mai vine, vom afla cine mai pleaca.

×