x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dinu Olarasu

Dinu Olarasu

de Florin Chilian    |    27 Noi 2006   •   00:00

Zgomot! Prea mult zgomot! Curve, suti, bani multi, prea multi bani, vijieli, interese care mai de care mai meschine…

Zgomot! Prea mult zgomot! Curve, suti, bani multi, prea multi bani, vijieli, interese care mai de care mai meschine…
Fite, minciuni, crime ridicate la nivel de arta, oameni cu priviri lipsite de continut, forme fara fond. Ochi goliti de expresie, seci, uscati...
Muzici proaste, zgomot, rasete grotesti si o mana de om care se ridica brusc dominand vacarmul asta ingrozitor de iad, de pierzanie si cere cu o voce imperativa din alte lumi:
"— Sa se faca LINISTE! Sunt ingeri printre voi!".
Si de neinteles chiar se face liniste si ragaielile se ascund jenate prin mintile bolnave.
Liniste
aer…
Dinu Olarasu.
timp…
liniste
Televiziuni, alte curve, alti suti, alt nefiresc aberant, si dintr-o data din furtunile generate de tampite, indobitocite destine catodice, apare o ploaie calda, nefiresc de fireasca. E nebuna ploaia asta si ne-o poarta spre suflete aceeasi mana de om. Mana "ploaia asta nebuna", atat de frumoasa o clipa de om.
Atat de puternic incat stapaneste ploaia nebunul asta cu lanterna lui. E si butoiul acolo, si lumanarea, dar… e alta viata aici, alta lume. Aici, pentru noi se numeste Dinu Olarasu si chiar stapaneste ploaia. Cad prin caietele albastre, prin oasele pline de aer ale cartilor de poezie scrise de Dinu si ma duc la insula femeii mele, insula pe care el, Dinu, prietenul pe care-l invidiez atat de mult pentru ce naste cu mainile si cu inima, el a ridicat-o pentru mine din adancurile marii sau oceanelor asezate atat de firesc pentru el prin poeme unul deasupra celuilalt. Pentru mine a ridicat Dinu insula asta.E a mea si nu renunt la ea! E doar a mea!
Ai dreptate, Dinu! Chiar nu e nevoie de mai mult pentru fericire.
Multe mii de ani, nu doar doua a umblat cu lanterna nebunul asta ridicand insule pentru fiecare dintre noi, doar ale noastre…

Se strang ca diguri ce apara caiete de toamne, doamne si de toate femeile anotimpurilor. Ne apara de furtunile ce ameninta sa ne stalceasca si mai mult destinele sufletelor si asa greu incercate. Ne apara Dinu de toate furtunile, uraganele, minciunile, lasitatile noastre.
Ne apara Dinu cu muzica lui de tot nefirescul din noi insine. Pe noi ne apara de noi Olarasul asta rotitor prin noi. Ar trebui sa facem liniste acum. Canta Dinu. Are oasele pline ochi de aer, incarcate de aerul la care visam toti.
Mana ploaia asta nebuna mana asta de om. Pentru noi o face, pentru fiecare noi din noi insine canta Dinu manand ploaia asta nebuna.
Multumesc, Dinu
Ssst!
Liniste!
Dinu Olarasu.

×
Subiecte în articol: editorial dinu