x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dor de Doru…

Dor de Doru…

de Serban Cionoff    |    12 Iul 2022   •   18:19
Dor de Doru…

 Acesta ar fi cel mai sincer și mai expresiv mesaj pe care l-au transmis participanții la solemnitatea dezvelirii bustului lui Doru Dinu Glăvan, neuitatul  președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Dezvelirea bustului fiind sfințită de către părintele Teoctist Moldovan, starețul mănăstirii Plăviceni, în prezența unei numeroase asistențe în rândul căreia s-au aflat prestigioși colegi de breaslă și iubitori ai mass mediei.

Fapt semnificativ, creație a sculptorului Romeo Protopopescu, bustul a fost donat uniunii noastre de către soții Daniela și Constantin Gumann,din Salzburg, membrii marcanți ai UZPR și ai Asociației Scriitorilor Români din Austria. Gest de o admirabilă noblețe care, prin el însuși, dovedește că lecția de omenie, de solidaritate și de respect pe care am primit-o de la Doru Dinu Glăvan, ne unește și ne dă încredere că ea va fi continuată de către cei care vor să fie și trebuie să rămână, împreună, adevărați istorici ai clipei.

 Spunem, așadar, ,,dor de Doru’’ și ne gândim la înțelepciunea și devotamentul cu care Doru Dinu Glăvan a condus destinele uniunii noastre de creație în perioada 2012-2021. Perioadă în care prestigiul și notorietatea UZPR cu cunoscut un puternic curs ascendent, fapt cu atât mai demn de menționat dacă ne amintim că, în acest răstimp, uniunea noastră s-a confruntat cu tentative de destabilizare și de manipulare. Tentative pe care, din fericire, uniunea noastră a reușit să le depășească și să le anihileze datorită spiritului de încredere  și de solidaritate pe care a știut să ni-l insufle Doru Dinu Glăvan. Spirit creator pe care avem datoria profesională morală și civică să îl continuăm și să îl valorificăm fiecare dintre noi, ziariștii din presa scrisă, audiovizuală, ca și din media alternativă. Idei-forță pe care ne-am bucurat să le regăsim în intervențiile cu care le-au avut, în acest cadru, personalități reprezentative ale mass mediei, precum și ale vieții culturale și artistice românești. În mod cu totul deosebit se cuvine remarcat puternicul ecou emoțional pe care l-au avut mesajul transmis  de către doamna Cecilia Vaipan, soția regretatului nostru confrate, precum și melodia dedicată acestuia de către violoncelistul și cantautorul Adrian Naidin, scrisă pe versurile lui Miron Manega.

„Dor de Doru”, iată gândul frumos cu care am plecat și vom merge mai departe de la emoționantul eveniment omagial de astăzi. Eveniment pentru care organizatorii- Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, președintele uniunii, Sorin Stanciu și colaboratorii săi-, merită  pe deplin aprecierea și respectul nostru.

×