x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elsa, fata inalta

Elsa, fata inalta

de Tudor Octavian    |    28 Oct 2005   •   00:00

Elsa gasea intotdeauna solutii ca sa para egala lui Emil.

Cand urcau scara in spirala, spre camaruta ei de la mansarda, Elsa il lasa pe Emil inainte. Daca Emil se oprea sa-si traga sufletul, Elsa, care se afla cu o treapta mai jos, putea sa-l priveasca tandru drept in ochi.
In pat, Elsa reusea intotdeauna sa para mignona si sa se stranga la pieptul lui Emil ca si cum n-ar fi fost o lungana de un metru optzeci si sase de centimetri, ci o mana de femeie, care abia de-i ajungea barbatului pana la nas. Ca sa o simta langa el micuta si sa n-aiba complexe ca-i scurt, Elsa isi scotea picioarele de sub plapuma si dormea cu ele afara, atarnand in gol, dincolo de capatul patului. Lui Emil, fata ii placea, fiindca avea un chip linistit si surazator de Madona. Dar si pentru ca, spre deosebire de fetele cu care avusese o relatie, nu facea deloc caz de ideile ei. Cate avea, toate ii treceau intai prin sex. Pana sa urce la cap, se scurgea un timp bun. Multe idei renuntau pe drum si Elsa avea mereu mintea odihnita. "Elsuco - o intreba uneori Emil, sperand la un raspuns mai subtil - , de ce te-ai indragostit tu de mine?" Elsa avea, de fiecare data, aceeasi replica pe care o rostea vesela, ca si cum s-ar fi minunat ca fusese in sfarsit in stare de o constatare foarte inteligenta: "Pai, daca nu ma vrea nimeni, ca-s lunga!".

Cand se plimbau, mai cu seama seara si pe strazi foarte putin circulate, Elsa se incolacea pe Emil ca fasolea pe vrej. De la distanta, puteai sa crezi ca vezi doar o persoana cu un mers cam nesigur si cu un cap mare. La petrecerea unde a cunoscut-o, Elsa era cu doua palme peste toti invitatii. Insa dupa ce Emil a fost asezat langa ea, fata s-a ghemuit in scaun si a alunecat incet, incet sub masa, de unde n-a mai iesit decat la plecare. Cat era ea de lunga, s-a facut pur si simplu nevazuta. Daca Emil ar spune ca s-a mirat gasind-o pitita pe bancheta din spate a Daciei lui, ar minti. Naiba stie ce-i venise sa-i marturiseasca Elsei ca era innebunit dupa femeile mult mai inalte ca el. Elsa il ascultase cu expresia ei obisnuita, de fecioara gotica si, cand si-a indreptat privirea spre el si i-a zambit, Emil n-a mai avut nici o indoiala ca le era sortit sa imbatraneasca impreuna. Pe Emil il induiosau atat inocenta fetei, cat si grija ei de a ramane mereu in al doilea plan, si la sindrofii, si in casa. Lungana interpreta cu mult talent rolul unei femei delicate careia nu i se simtea prezenta. Dupa un an, Emil nu mai observa ca-i mai scund decat ea. Ca el parea si mai scund decat ar fi parut langa o femeie de aceeasi inaltime.

Intr-o seara, Elsa a venit acasa mai tarziu ca de obicei. A pasit pe usa odaitei ei de la mansarda dreapta si inalta, ca la parada. Avea fata rosie si grava, ca in zilele cand toate ideile care-i treceau intai prin sex urcau si la cap. "Emilutule, nu te mai iubesc", a zis Elsa si, pe masura ce vorbea, castiga cativa centimetri. Contaminat de logica Elsei, Emil a intrebat-o de ce in urma cu o saptamana inca il iubea si, deodata, nu-l mai iubeste. "Piticutule - a raspuns ea - , am cunoscut ieri un baiat de doi metri si zece care ma iubeste mai mult ca tine, fiindca nu-l vrea nimeni."

×
Subiecte în articol: editorial emil elsa