x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Euro 2004

Euro 2004

de Marius Tucă    |    17 Iun 2004   •   00:00

Cineva trebuia sa ne tina locul, si uite ca s-au gasit englezii. Beckham n-a ratat intamplator lovitura de la 11 metri! El a platit pretul celebritatii sale. Ba chiar si pe-al nevestei, Victoria. Asa e-n viata, asa e-n fotbal!

Si uite-ma cum tineam cu bulgarii chiar in ziua in care terminau de negociat toate capitolele de negociere cu Uniunea Europeana! Ma intrebam de ce, pentru ca pe plaiurile noastre mioritice functioneaza proverbul ala cu capra vecinului. N-am stat prea mult pe ganduri si mi-am raspuns: dintr-un spirit balcanic, dintr-un spirit al celor mici si napastuiti de soarta, al colegilor de suferinta, vezi lagarul comunist. Altfel, aveam toate motivele sa nu fiu cu bulgarii, pe care i-am tinut de fraieri dintotdeauna, printre altele, si pentru ca pe harta erau intotdeauna "sub noi". Sigur, daca ma gandesc mai bine, am tinut cu bulgarii si pentru ca jucau cu suedezii. Ori pe astia nu pot sa-i uit niciodata, pardon, o sa-i urasc vesnic dupa ce nu ne-au lasat sa jucam semifinala cu Brazilia in ’94, in America. O sa radeti, n-am ce face, dar eu cred, in ciuda scorului si a orice altceva, ca Bulgaria a jucat mai bine si merita sa castige. Asta ca sa vedeti ca atunci cand eu tin cu bulgarii, apoi tin, nu ma joc.

Asa cum tin si cu englezii atunci cand Romania nu participa la turnee finale. Numai englez sa nu fi fost duminica noaptea. Si irakian era mai bine sa fi fost! Numai noi, romanii, mai puteam fi in stare de asa ceva. Cineva trebuia sa ne tina locul, si uite ca s-au gasit englezii. Beckham n-a ratat intamplator lovitura de la 11 metri! El a platit pretul celebritatii sale. Ba chiar si pe-al nevestei, Victoria. Asa e-n viata, asa e-n fotbal!

Si-am tinut cu olandezii. Pentru ca n-as tine cu nemtii nici daca m-ar plati cineva. Inainte de meci mi-a fost un pic de teama ca o sa-i incurce pe olandezi, dar mi-am zis ca prea a fost Germania ciuca batailor in meciurile de pregatire. Va amintiti ca pana si noi i-am umilit la Bucuresti cu un scor aproape de tenis.

Cand colo, ce sa vezi! O echipa a Olandei care a stat in inspiratia lui Van Nistelrooy si… atat. As vrea ca portughezii sa mearga mai departe, as vrea ca grecii sa-i bata pe increzutii de spanioli, letonii, pe nemti...

×
Subiecte în articol: editorial