x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Final într-un dosar politic

Final într-un dosar politic

de Dan Constantin    |    15 Dec 2011   •   21:00
Final într-un dosar politic

Solutia in procesul "Matusa Tamara" a cazut ca o oala de rahat in capul ce­lor care au fabricat cu multa osteneala acuzarea. Scuzati comparatia grosiera, dar atata mizerie ins­ti­tu­ti­o­nala stransa la comanda lui Basescu si mestecata ani de zile cu lingurile an­chetatorilor procurori nu putea sa nu-i umple de miros si pe bucatari. Adrian Nastase a iesit nevinovat la Instanta Suprema dupa un proces in­delungat care a fost pornit din mo­tive politice, exploatat politic si a ca­rui tinta nu a fost in nici un moment ce­tateanul Adrian Nastase, ci omul politic Adrian Nastase. Acum, la mo­mentul adevarului, nu i-am vazut pe sculele regimului sa-si faca mea culpa pentru malpraxis. Nici odiosul Mo­raru, cu trompetii din DNA, nici si­nistra Kovesi marcand din carlig co­suri pentru regim nu pot scapa ne­pa­tati de minciunile distribuite in par­ti­tura matusii Tamara.

Nutzy Udrea, vocalista lui Traian, a avut o prima reactie la adresa instan­tei care l-a gasit nevinovat pe Adrian Nas­tase, exprimand o dezama­gire cat muntele ei de tupeu. Udrea se astepta la condamnari si nu la o go­goasa dezumflata de judecatori. Sarind precum curca-n lemne sa apostrofeze Instanta Suprema, Nutzy a facut fara sa vrea proba cea mai reala ca intre­gul proces a fost o mistificare cu scop politic, menit sa-l 'pedepseasca' pe contracandidatul lui Basescu la prezidentialele din 2004. In plus, 'jurista' Nutzy si-a ara­tat calitatea precara a studiilor facute la distanta mare fata de carti.

Daca in cazul unor trompete de partid, platite sa-si exprime pe baza de borderou mania proletara nu ai pretentia sa nu puna in discutie verdictele Justitiei, pentru madam Nutzy, profesoara la Drept, datul din clanta o pune la locul ei – in afara profesiei. Desigur, multi se intreaba care pro­fesie? Este de vazut daca vor iesi in pu­blic sa-si sustina articolele si acum, dupa atatia ani, ziaristii experti in Matusa Tamara. Cativa, cei mai zelosi, si-au gasit slujbe pe la PDL, sunt plasati prin CNA sau au primit oase de ros prin consilii de administratie la TVR. 'Sursele' lor bine informate care au intoxicat presa cu 'exclusi­vitati' s-au evaporat; i-au lasat pe ziaristi sa se discrediteze, sa cada in ridicol. Suiti pe calul de lemn al luptei anticorup­tie, biciuind bidiviul fara miscare sa fa­ca valuri intr-un lighean, acoperitii din presa au scris romane despre dusmanul natiunii si clica lui din Matusa Tamara.

O minciuna de la un cap la altul, insailata de DNA, s-a dizolvat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sa nu uitam in bilantul pierde­rilor: cate dezbateri politice s-au consumat in spatiul public mancand timp si nervi, cati bani a cheltuit DNA pentru a intercepta convorbiri si a construi probe fara valoare. Denigrarea lui Nastase a fost bine conceputa, condusa la rece de regizori inca ne­numiti. Totul a avut o miza in zona politica, tevatura audierilor la DNA si in sedintele din instanta fiind fundalul pe care s-a incercat, si la un moment dat a reusit, 'exterminarea' politicianului Nastase, redutabil adversar al regimului Basescu. Presat public prin campanii media dirijate, acum dovedite false, Nastase si-a dat demisia de la presedintia Camerei Deputatilor, s-a retras o perioada din prim-planul PSD.

Procesele lui Nastase – pentru ca mai sunt pe rol si alte dosare politice – se apropie de final. Victoria din 'Matusa Tamara' va incrancena regimul de dictatura condus de Basescu-Udrea. Presiuni greu de imaginat intr-o democratie asupra judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie incearca sa smulga o condamnare pentru Nastase. Se acrediteaza ideea falsa ca nevinovatia in serie pentru fostul premier ar afecta chiar intrarea Romaniei in Schengen! Nu fabricarea de dosare politice, nu atacurile neintrerupte ale Puterii impotriva Justitiei, nu apelul presedintelui la restrangerea dreptului de a te adresa instantelor, nu criteriile imprecise si clientelare de promovare in sistemul de justitie ar fi cauza rapoartelor critice facute la adresa Romaniei, ci Nastase!

Cand la nivelul UE sunt evaluari ex­trem de critice privind lupta im­potriva coruptiei, regimul Basescu ga­seste scuze puerile: judecatorii sunt vino­vati! Coruptia s-a dezvoltat en­de­mic in sanul Puterii in timpul re­gi­mului Basescu, aflat in functie de sap­te ani. Or, prezentandu-l pe Nas­tase ca pe 'Marele Trofeu', nimeni nu mai crede nici in Romania, nici in lume, ca Basescu lupta serios impotriva coruptiei. Marea clica de la condu­cerea tarii nu mai poate pacali cu in­sailarile din Matusa Tamara. Ju­decatorii care au dat verdictul de nevinovatie pentru Nastase vor fi prezentati in curand drept complici ai 'co­rup­tului de serviciu'. Basescu& Udrea stiu pe ce coarde sa interpre­teze cantecul de lebada al regimului. Corul robilor este dispus, mai ales pe foamete, sa cante, sa spuna si sa scrie orice. Ar fi in stare sa o deshumeze chiar si pe Matusa Tamara!

×
Subiecte în articol: editorial