x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Încă se poate muri din dragoste

Încă se poate muri din dragoste

de Cristina Bazavan    |    07 Noi 2009   •   00:00

Acum câteva săptămâni, la o terasă din mijlocul Bucureştiului, domnul Radu Cosaşu, povestea despre vremuri grele de acum 30-40 de ani. Vremuri cu cenzură, cu sărăcie, cu teroare morală şi emoţională. Cumva vremuri asemănătoare cu ceea ce trăim acum, doar că - bănuiesc, pentru că nu am trăit decât o parte mică din comunism - cu emoţiile multiplicate de câteva ori.

Domnul Cosaşu a încheiat cu un oftat "era greu, dar chiar şi atunci se putea muri din dragoste pentru o femeie".
Între atât de multe dezbateri electorale, nenorociri de viruşi şi alte catastrofe financiare care ne umplu viaţa, ceva frumos tot trebuie să se găsească. Oricât de dulceag ar suna, cel mai adesea ceea ce ne scoate din orice găleată emoţională, e o vorbă despre iubire. Iar buna noastră dispoziţie poate fi îmbunătăţită şi cu o comedioară romantică văzută în doi, sau doar cu fetele, dacă domnii vor să fie conectaţi 100% cu negocierile unui alt nou premier desemnat.

Dacă vreţi să mergeţi pe mâna mea, alegeţi filmul Adevărul gol-goluţ cu Gerard Butler şi Katherine Heigl, o aiureală amuzantă despre cum femeile se străduiesc prea mult să găsească bărbatul care să se potrivească tiparului pe care şi l-au pus pe hârtie, dar şi despre bărbaţii cărora le place să pară macho, dar sunt timizi şi introvertiţi, şi ursuleţi de luat acasă.

Daţi-o încolo de politică, uitaţi un pic de criză, bucuraţi-vă măcar pentru două ore de tumbele unei femei frumoase care intră în fibrilaţii la figurat, dar mai ales la propriu, graţie unor chiloţei cu vibrator primiţi cadou. Bucuraţi-vă de replicile care parcă taie aerul, rostite de un bărbat care e mişto tocmai pentru că nu e un manechin.

La urma urmei, fie că recunoaştem, fie că nu, vorba domnului Liiceanu trăim cu toţii "cea mai riscantă aventură a unui om: utopia posibilităţii de a trăi respectabil în doi". Ar fi însă frumos să avem inteligenţa să ne şi amuzăm în aventura asta, pentru că, oricât ar fi de grele vremurile, aşa cum spunea domnul Cosaşu "încă se mai poate muri din dragoste"... pentru o femeie sau pentru un bărbat.

P.S. Când iubirea se întâlneşte cu politica: "E bărbatul care m-a marcat într-un fel în care aştept încă să-şi ceară scuze". Laura Adreşan despre noul premier desemnat, Liviu Negoiţă, în Tabu, august 2008.

×
Subiecte în articol: editorial