x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Motive să fii bărbat

Motive să fii bărbat

de Roxana Jianu    |    13 Mar 2010   •   00:00
Motive să fii bărbat
5598-115971-sunsetalbnegru.jpgUnii-s mândri până la cer că sunt deţinători de mădular, iar alţii se plâng că nu-i tocmai plăcut, motiv pentru care vor să... şi-l taie. Dacă în numerele trecute am vorbit despre "Motive să fii femeie", acum a venit şi rândul bărbaţilor...

A mărturisit cineva de curând că e "cam nasol să fii bărbat". Era vorba despre un tip frustrat, respins tot mai des de femeile din jurul său. Mai în glumă, mai în serios, a afirmat că şi-ar dori să fie femeie.

Cu riscul de a părea chiar eu nemulţumită de sexul primit de la "mama natură", o să aştern câteva motive datorită cărora bărbaţii sunt norocoşi. Sunt numai câteva, dar totuşi îndeajuns de multe cât să îi amintească insului de ce ar trebui să se mulţumească - el şi restul bărbaţilor - cu această "funcţie":

- pentru că nu mint şi nu sunt pasionaţi de matematică, asemenea femeilor ("Femeile sunt pasionate de matematică. Îşi împart vârsta la 2, dublează preţul hainelor şi adaugă întotdeauna 5 ani la vârsta prietenei cele mai bune" - Marcel Achard)
- pentru că pot "cumpăra" iertarea partenerei foarte simplu. Cu o floare ("Când un bărbat aduce, fără nici un motiv, flori soţiei sale, există cu siguranţă un motiv" - Molly McGee)
- pentru că o duc mai bine decât femeile ("Pe de o parte, se căsătoresc mai târziu, pe de alta, mor mai devreme" - Henry Louis Mencken)
- pentru că au "răbdare de călugăr" ("Nu am mai vorbit cu nevasta mea de ani de zile. Nu am vrut să o întrerup" - Rodney Dangerfield)
- pentru că pot fi mulţumiţi foarte uşor ("Femeile vor să fie iubite, să fie ascultate, dorite, respectate, căutate şi considerate de încredere şi, uneori, doar să fie ţinute în braţe. Bărbaţii nu vor decât bilete la meci" - Dave Barry)
- pentru că sunt recunoscători, spre deosebire de reprezentantele sexului opus, şi inspiră încredere ("Femeile spun că se simt mai confortabil dacă se dezbracă în faţa unui bărbat decât dacă ar face-o în faţa unei femei. Aceasta din cauză că femeile sunt foarte critice, în timp ce bărbaţii sunt doar recunoscători" - Robert de Niro)
- pentru că nu se consideră neglijaţi dacă cel mai bun tovarăş are şi alţi prieteni ("Bărbaţii tratează prietenia ca pe o minge de fotbal şi aceasta nu se sparge. Femeile tratează prietenia ca pe un bibelou şi, cu toate acestea, prietenia lor se face bucăţi" - Anne Morrow Lindbergh)
- pentru că ştiu ce să facă într-o relaţie şi cum să seducă o femeie ("Există foarte puţine sfaturi în revistele pentru bărbaţi, fiindcă bărbaţii se gândesc «Ştiu ce am de făcut. Doar arătaţi-mi o femeie goală»" - Jerry Seinfeld)
- pentru că sunt buni mimi ("Femeile pot mima un orgasm, însă bărbaţii pot mima de-a lungul unei întregi relaţii" - Sharon Stone)
- pentru că simplifică lucrurile, nu se încurcă în detalii de genul "de ce?, cum?, cât?" ("Femeile au nevoie de un motiv pentru a face sex. Bărbaţii au nevoie doar de un loc" - Billy Cristal)
- pentru că nu le pasă dacă sunt bârfiţi ("Fiecare bărbat are nevoie de o amantă; nevasta crede că el e la amantă, amanta crede că e la nevastă şi, aşa, el poate să şadă liniştit în bi­bliotecă să citească" - Grigore Moisil)
- pentru că sunt statornici. Ori "broaşte râioase", ori prinţi fermecători. Culoarea feţei este aceeaşi şi noaptea, şi dimineaţa. Fără măşti.
- pentru că unii "se cred copaci: fiecare an înseamnă alt inel" (Valeriu Butulescu).

Pentru că şi pentru că... Motive pot fi zeci, sute, mii. Până vom afla de ce se efectuează schimbări de sex când există atâtea avantaje de-o parte şi de alta, un lucru este cert: bărbatul este un lux, şi nu o necesitate, vorba lui Cher.

×
Subiecte în articol: ca la 20 de ani