x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Porcăria tradiţională şi porcăriile fotbalului în prag de Ignat

Porcăria tradiţională şi porcăriile fotbalului în prag de Ignat

de Dan Dumitrescu    |    20 Dec 2011   •   21:00

Preocuparile generate de porcaria traditionala ii va putea recupera definitiv, incepand de astazi, si pe microbistii natali. Da! Fiindca porcariile de laica si proasta obisnuinta, printre care si alea legate de cotonogeala din fotbalul intern, ne vor lasa in lejer de vacanta. Da! Fiindca ai de mai avem viciul derizoriului am fost concediati de iarna dupa ce s-a intamplat si meciul Vasluiului cu Rapidul. Meci avancronicizat de un taraboi de toata fala.

In ultima etapa a sezonului, arbitrii s-au angajat patrioticeste in fa­cerea unor rezultate mincinoase. Gropile prin care au dat 'fluierasii' in prag de Ignat au fost ale dracului rau de tot. Victimele furaciunii au turbat de furie si s-au exprimat ca atare. Dimpotriva, beneficiarii furaciunii au replicat cu lene satula. Victimele sustin ca mazgaleala pe fals a clasamentului ar fi pusa la cale de cei cu dare de spaga. Adica arbitrii ar presta cu buna stiinta in folosul necuvenit al sarsanalei. Beneficiarii furaciunii nu recunosc nimic. Se jura cu rata-n gura ca n-ar fi mancat niciodata usturoi. Curati si placut uscati, ei neaga pe orb ca ar fi fost indopati cu puncte pe sub mana. Sau, daca accepta totusi erorile de arbitraj, acuza prostia arbitrilor si nicidecum prestatia penala. Controversele pe aceasta tema promit sa se prelungeasca si dincolo de sarma. Arbitrajul va ramane mult si bine pe banca acuzarii. Subiectul lancezeste insa intr-o scurta pauza de sedinta, deoarece, dupa cum spuneam, avancronicizarea meciului Vaslui – Rapid a luat caimacul scandalurilor la zi.

Adrian Porumboiu, patron de productie naturala, a livrat pietei comunale o frumusete de buruieni ale fotbalului. Frust, fara ambalaj. Omul nu umbla cu sofisticarii si perdelisme de voal. A afirmat transant ca fostul sau salariat, Constantin Zotta, ar fi umblat cu telefoane otravite pe la fotbaliatorii Vasluiului. A afirmat ca Zotta, cu voie de la Razvan Lucescu, a incercat sa obtina de la apelati o oarece bunavointa fata de actuala sa echipa, adica fata de Rapid.

Acuzatii au sarit ca arsi, jurandu-se ca nu le pute gura. Zotta il acuza pe Porumboiu ca este un obisnuit practicant al manevrelor murdare. Si mai zice ca el n-a sunat pe nimeni, ca va umbla sa-si demonstreze nevinovatia prin tribunale si pe la DNA. Suna cam stramb sinceritatea lui Zotta. Mai ales atunci cand tot el recunoaste, la interval de cateva fraze si vreo trei suspine, ca 'am mai vorbit cu fostii colegi, dar nu e normal?'. Apoi, suspect, Zotta baga si ceva santaj. Spune ca a incercat sa uite ce a vazut la Vaslui si ce a vorbit cu Porumboiu, cat i-a fost salariat acestuia. Dar, ca se vede provocat sa-si aduca aminte. Vorbeste, corectule! Si spune asa, in gluma, de ce ai tacut pana acum.

Razvan Lucescu se da oripilat la asa atacuri porumbace. Juniorul, in cadrul aceluiasi discurs, acuza cu repetitie 'stenogramele' in care Porumboiu apare si el nu, acuza 'pe­ri­colul' creat de declaratiile Porumboiului, comportamentul 'dezgusta­tor' al patronului vasluian si vorbirea in necunostinta de persoana. Apoi, juniorul incheie apoteotic: 'Intre mine si el e o mare diferenta. Eu sunt antrenor, el apare in stenograme'. Nu stiu ce legatura are prefectura cu diferenta dintre antrenor si steno­gra­me. Dar stiu ca Porumboiu il poate cunoaste pe Razvan Lucescu, chiar si numai din tata-n fiu. Ceea ce nu poate fi trecut cu vederea. Iar si mai bine decat Porumboiu, pe Razvan il cunoaste Constantin Zotta. Cel care, dupa cum se spune, i-ar fi vorbit lui Porumboiu despre obisnuintele actualului sau colaborator. De aceea ne surprinde faptul ca Razvan Lucescu se repede la Porumboiu chiar inainte de a se convinge daca, nu cumva, Zotta ar fi denigratorul. Sa fie doar graba copilareasca? Sau solidaritate de gasca?

×
Subiecte în articol: editorial