x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prietenie

Prietenie

de Carmen Anghel    |    23 Feb 2013   •   01:52

Am fost într-o seară la o lansare de carte. Un eveniment obişnuit, la care vor vorbi câţiva oameni, numai de bine, pentru că nu poţi strica lansarea omului. Simplu, mă gândeam.
Dar lansarea s-a transformat într-un spectacol, într-un cântec, într-o poezie şi o mare şi uimitoare declaraţie de dragoste pentru ţară.  
O poezie-rugă a lui Nichita Stănescu, spusă din zeci de inimi: “Doamne, apără poporul român/ Ai grijă de el şi apără-l(...)”.
Versuri rostite din convigere. Şi mult cântec (folk), iar poezie şi un moment excepţional dăruit de Maria Gheorghiu şi maestrul Eusebiu Ştefănescu.
Prezenţe calde, oameni veniţi din prietenie pentru autor, din bucurie pentru o întâlnire între prieteni, dintr-o convingere serioasă, clară şi corectă că numai săvârşind lucruri frumoase se pot depăşi vremurile acestea grele; un manifest pentru România frumoasă, cu oameni frumoşi.
Aceşti oameni “un eşantion din România noastră”, - cei mai mulţi lăsându-se “jefuiţi” de răspunsuri în cartea Clarei Mărgineanu “Poveşti, semnificaţii, armonii – Un eşantion din România noastră”: Aurora Cornu, Petru Popescu, Mihai Şora, Nicu Alifantis, Eusebiu Ştefănescu, Ileana Mălăncioiu... Mai sunt. Şi sunt mulţi iar speranţa zâmbeşte. Zâmbeşte Clara, eşti un om frumos.

×