x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Programul „Prima iubită”, la PMP Giurgiu

Programul „Prima iubită”, la PMP Giurgiu

de Adrian Cercelescu    |    15 Ian 2016   •   06:51
Programul „Prima iubită”, la PMP Giurgiu

Președintele PMP Giurgiu a pus orășelul pe harta seismică a României, după ce a făcut o țară întreagă să se cutremure de râs. Într-o conferință de partid preluată cu delicii de presă, tânărul de 38 de ani Marius Crăcea a anunțat ireal de serios că își caută iubită („ar fi ideal să lucreze în sistemul de justiție, judecătorie, Parchet"), ca să dea bine cu ea în campania pentru primărie.

Rezultatul: peste 200 de aspirante la funcția de primă iubită a Giurgiului apucaseră să-și depună candidatura pe Facebook până ieri-dimineață când, într-un moment de rătăcire, conducerea județeană PMP l-a dat afară din partid, în direct la Antena 3.

Faptul că nu vorbim de Cavalerii Teutoni din Botoșani, ci de formațiunea care l-a redat politicii pe Traian Băsescu, l-a transformat pe bietul președinte de PMP Giurgiu într-o figură națională. Mare figură: omul s-a gândit să se aleagă și el cu ceva din politică.

Oare popularii nu-i mai trimit pe ăștia mici la niște controale, la niște școli de vară? Cum dracu' să ieși în conferință să spui că vrei s-o iubești pe una! Ca om politic lansat spre primărie trebuie să iubești tot orașul – de la bărbați până la bătrâne care mai pot ține o ștampilă în mână. Câini, statui, părinți fondatori. Normal că, în primul moment, șefii județeni au rămas „terifiați”: în halul de transparență în care li se prezintă aripa tânără, mâine-poimâine, ăștia chiar sunt în stare să spună ce-au de gând să facă după ce se aleg primari.

Al doilea cutremur a venit pe după-amiază, când cazul a fost reevaluat în PMP și l-au pus președinte la loc. Tânărul Crăcea e acum „lup tânăr, care vrea să muște și el din ceva”. În spatele acestei frumoase descrieri zoo-politice stă un calcul rece. În primul rând, nu există publicitate negativă, ci doar publicitate. În al doilea, cu 200 de fane în prima noapte, până la alegeri ăsta micu' i-ar fi rupt în bătaie la Giurgiu.
 

×